fbpx

Šporar v Liverpool?

Andraž Šporar (foto: STA).

Najboljši strelec prve slovenske nogometne lige Andraž Šporar bi lahko že pozimi prestopil v angleškega prvoligaša.

Liverpool Andraža Šporarja spremlja še od časa, ko je bil trener Redsov Brendan Rodgers. Zanimanje za 21-letnega Ljubljančana ne pojenja niti zdaj, ko je na Anfield Road prišel Jürgen Klopp. Po poročanju Daily Maila so skavti Liverpoola Šporarja spremljali v torek v Kopru, ko je mladi napadalec dosegel enega izmed dveh zadetkov za zmago mlade reprezentance, ki je z 2 : 0 premagala mlado reprezentanco Srbije.

Šporar: “Enkrat bi si zaželel zaigrati za Liverpool”
Ljubljenec in kapetan ljubljanske Olimpije je v tem trenutku zagotovo najbolj vroč igralec v slovenski prvi ligi. Šporar je pravi vodja vodilne ekipe prvenstva, prav tako pa je s petnajstimi zadetki na šestnajstih tekmah tudi najboljši strelec. Nemec Jürgen Klopp si v zimskem prestopnem roku močno želi okrepiti ekipo in mladi Šporar naj bi bil ena glavnih tarč. Tudi glede na videno na tekmi, ki si jo je ogledala Liverpoolova skavtska služba, ima ljubljanski kapetan lepe možnosti za prestop v klub, za katerega navija. “Enkrat bi si zaželel zaigrati za Liverpool, klub, za katerega navijam že od otroštva,” je dejal Šporar.

Šporarja sicer v soboto čaka “večni derbi” proti Štajercem, kjer bodo Ljubljančani branili sedem točk prednosti pred aktualnimi prvaki Mariborčani.

R. V.