fbpx

Šporar z Baslom osvojil naslov in Olimpiji prinesel pol milijona evrov

Basel je še sedmič zapored postal švicarski prvak (foto: FCBasel).

FC Basel 1893 se je včeraj pet krogov pred koncem švicarskega prvenstva veselil naslova državnih prvakov. Basel v zadnjem obdobju nima prave konkurence, o tem govori tudi podatek, da so se včeraj že sedmič zapored veselili naslova od skupno devetnajstih. S svojimi soigralci se je veselil tudi poškodovani Andraž Šporar. Osvojeni naslov Basla pa je dobiček prinesel tudi Olimpiji, ki je s tem prejela dodaten bonus v vrednosti pol milijona evrov.

Andraž Šporar je spomladi v dresu Basla odigral samo eno tekmo, na igrišču je preživel samo dvajset minut, potem pa je nekaj dni pozneje zaradi poškodbe stopala že zaključil sezono.

Še naprej najboljši strelec prvenstva
Šporar je v zimskem prestopnem roku vrste Olimpije zapustil kot najdražji slovenski nogometaš. 2,8 milijona je Olimpija prejela takoj ob odhodu mladega napadalca v Basel. Kmalu pa bodo v prestolnici prejeli še dodatnih pol milijona evrov zaradi osvojenega naslova. In če je kdo mislil, da bodo v Ljubljani na “Špokija” po prestopu hitro pozabili, so se motili. Po poškodbi je napadalec preživel kar nekaj časa v Ljubljani, dejaven je tudi na družabnih omrežjih, kjer navijače Olimpije še naprej spodbuja, da navijajo za zeleno-bele vse do konca prvenstva. S 17 zadetki pa je še naprej najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenija.

Andraž Šporar (levo) se je po tekmi veselil naslova s svojimi soigralci (foto: FCBasel).

Andraž Šporar (levo) se je po tekmi veselil naslova s svojimi soigralci (foto: FCBasel).

Popolna nemoč ostalih klubov
Basel si je svoj devetnajsti naslov državnih prvakov zagotovil z zmago proti Sionu z 2 : 1. V zadnjih letih se nemoč ostalih klubov kaže tudi na lestvici. Z zelo močno ekipo si je Basel namreč že pet krogov pred koncem priigral prednost šestnajstih točk pred drugouvrščeno ekipo Young Boys. Tretji Grasshopper za vodilno ekipo zaostaja za neverjetnih trideset točk.

Navijači Basla so pripravili igralcem sprejem po novem osvojenem naslovu (foto: FCBasel).

Navijači Basla so pripravili igralcem sprejem po novem osvojenem naslovu (foto: FCBasel).

G. V.