[FOTO] Sprejem zimskih junakov na Kongresnem trgu tudi na Novi24tv

Zimski športniki so svoje navijače tradicionalno pozdravili na Kongresnem trgu v Ljubljani. Več kot dva tisoč športnih navdušencev se je zbralo pod odrom, kjer so navdušeno vzklikali našim zimskim junakom.

Navijače je nagovoril tudi Primož Peterka, dobitnik dveh kristalnih globusov. “Globus je težak 6-7 kilogramov, potem pa je vsako leto težji,” se je pošalil.

Po fantastičnem koncu sezone v Planici so bili v ospredju smučarski skakalci, ki so bili letos naši najuspešnejši športniki v zimskih športih. Peter Prevc je osvojil veliki kristalni globus, naslov najboljšega letalca, zmagal pa je tudi na svetovnem prvenstvu v poletih.

Odlična sezona slovenskih športnikov
Uspeh Petra Prevca so dopolnili tudi ostali slovenski skakalci, ki so Petru v letošnji sezoni delali družbo. Robert Kranjec je bil drugi v seštevku poletov, na stopničkah smo videli tudi Domna Prevca in Jurija Tepeša.

Toda niso bili zgolj skakalci tisti, ki so nas razveseljevali. Maja Vtič je bila druga v skupnem seštevku svetovnega pokala, Ana Drev, Ana Bucik, Ilka Štuhec, Boštjan Kline, Žan Kranjec so blesteli na tekmah alpskih disciplin. Nekajkrat so nas z uspehi razveselili tudi Filip Flisar, Rok Marguč, predvsem pa mladi smučarji in skakalci, ki so osvajali medalje na olimpijskih igrah mladih ter na tekmah nižjega ranga.

Naš vklop v televizijski program bomo začeli ob 16.30, ko se bomo prvič v živo oglasili s Kongresnega trga.

R. V., N. K.

 • Vera

  Spet se bodo zraven naših najboljših spoštnikov ” štulili ” politiki, ki so nam zapravili državo . Že ob podelitvi v nedeljo , nam je večini pohajala sapa , ko se je med podeljevalce vrinil nekdanji šef OK Slovenije ( komunist od glave do pet ) . Zakaj niso našim orlom podeljevali odličij nekdanji smučarji , ali pa kar delavci , ki so velikanko urejali . Sramota. da brez članov ZK nič ne more iti v Sloveniji ! Dovolj bi bilo , če je zraven samo predsednik države g.Pahor , Cerar pa nima zraven kaj iskati , saj ni vladar, ki ga Slovenija krvavo potrebuje !

 • Osti jarej

  sprejem?..zakaj le?!…mir jim naj dajo!!….itak se bodo zraven “štulili” sami nebodigatreba modeli……državi bodo pa ti garači od športnikov zato,ker so tako uspešni ,še debelo plačati….pfej…..

 • alojz

  Vse je bilo enkratno dokler nisem na podelitvi zagledal Kocjančiča.

 • Peter

  Bo spet šerif taglavn?

  • rubec

   Bo kar medicinski brat. Njegov nos nas bo zopet spomnil na prelepi most planiške skakalnice.

 • rubec

  Odsvetujem ogled. Reality šou in imbecilni najstniški humor. Namesto tega svetujem obisk gostilne.

 • rubec

  Zdaj ko vemo da je slovenski diplomat ok in to nas je seveda najbolj skrbelo, se rajanje lahko začne kajne. Kot da nismo evropa. Saj res. Nismo.

 • benasi

  Čemu je bilo to podobno? Takšne brezvoljne podelitve si niso zaslužili.Se vidi da Ljubljana lahko organizira samo turbofolk koncerte. Porazno

 • Vera

  Lepo je bilo samo to, da se je sprejema udeležilo največ mladih , vse drugo od vodenja , brezveznega govoričenja Jankovića je bil poden . Tudi zastav ni bilo , kar je prava sramota za našo prestolnico ! Upajmo, da se bodo v Kranju bolj izkazali .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!