fbpx

Sramota: Brez borbe odšli z evropskega prvenstva

Slovenija za zanesljivo napredovanje v drugi krog potrebuje zmago nad Nemčijo (foto: epa).

Slaba predstava slovenskih rokometašev na zadnji tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva v rokometu. Naši rokometaši so prvenstvo končali klavrno, Nemci so jih v zadnji tekmi premagali s 25 : 21. Najbolj sramotno pa ostaja dejstvo, da so naši zapustili prvenstvo brez prave borbe in žara v očeh.

Slovenska rokometna reprezentanca je imela priložnost, da se prebije v drugi del evropskega prvenstva v rokometu. V primeru zmage Španije nad Švedsko bi Slovenci v drugi del tekmovanja odšli celo s tremi točkami. A so bile to zgolj pobožne želje. Naši klavrno zapuščajo Wroclav in se domov vračajo z eno samo osvojeno točko.

Slovenci s +3 na -3
Slovenski rokometaši so odlično začeli tekmi in kmalu povedli za 3 zadetke (2 : 5). Toda kot da bi se naši fantje ustrašili zmage nad Nemčijo, so se začele dogajati otroške napake in Nemci so v nekaj minutah z -3 prišli na +2. Naši so se nato vendarle nekoliko zbrali, ob koncu polčasa pa spet močno popustili. V začetku 29. minute so Nemci prvič na tekmi povedli za 3 zadetke, a je rezultat ob polčasu z golom prav v zadnji sekundi nekoliko ublažil zaenkrat naš najboljši rokometaš Matej Gaber. Slovenija je prvi polčas tekme proti Nemčiji izgubila za 2 zadetka, prvih trideset minut pa najboljše opiše izjava selektorja Veselina Vujovića v enem izmed time-outov: “Glede na to, kako igramo, imamo ugoden rezultat.”

Nemčija: “Auf wiedersehen, Slowenien!”
Če je v prvem polčasu še nekako tlelo upanje, da naši Nemce vendarle premagajo, pa so že prve minute drugega polčasa pokazale, da iz te moke na tem prvenstvu ne bo nič kruha. Nemci so se namreč hitro oddaljili, naši pa nikakor niso uspeli priti blizu. Da naša reprezentanca ni bila prava, je med time-outi večkrat opozoril tudi selektor Vujović, ki je fantom očital, da se ne borijo – Slovenija res že dolgo ni igrala tako neborbeno. Žal je evropsko prvenstvo izgubljeno, nova priložnost pa so kvalifikacije za olimpijske igre – a nikakor ne s tako igro in takim pristopom. Treba se bo usesti, si naliti čistega vina in nekaj spremeniti.

3. krog skupinskega dela:
Nemčija 25 : 21 Slovenija (12 : 10)

Ob 20.00:
Španija : Švedska

Lestvica:
Nemčija        3   2  0  1   81 : 79   4
Španija         2   1  1  0   56 : 53   3
Švedska       2   1  0  1   49 : 48   2
Slovenija       3   0  1  2  66 : 72   1

R. V.