fbpx

Srečko Katanec nekoliko prevetril reprezentanco z igralci iz Prve lige

Katanec je znova poskrbel za nekaj sprememb pri vpoklicu novih nogometašev (foto: facebook).

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je danes objavil seznam reprezentantov pred prihajajočima prijateljskima tekmama s Švedsko in Turčijo. Prva bo odigrana 30. maja v Malmu, druga pa 5. junija v Ljubljani. To bosta zadnji dve prijateljski tekmi pred začetkom kvalifikacij za SP 2018.

Na seznamu je kar nekaj nogometašev, ki bodo članski reprezentančni dres s slovenskim državnim grbom oblekli prvič. Srečko Katanec je vpoklical kar nekaj novincev iz Prve lige Telekoma Slovenije.

Birsa in Stojanović odsotna zaradi poškodbe, Mitrović jo je hudo skupil včeraj
Selektor slovenske reprezentance tokrat ni mogel računati na usluge dveh poškodovanih nogometašev. Petar Stojanović in Valter Birsa sta zaradi poškodb v primerjavi z zadnjima tekmama izpadla s seznama Srečka Katanca. Prav tako zaradi zdravstvenih težav ni v kadru Eneja Jeleniča in Andraža Šporarja. Na seznamu je bil tudi osrednji branilec Olimpije Nemanja Mitrović, ki pa je včeraj dobil hudo poškodbo ahilove tetive in po nekaterih podatkih z igranjem nogometa v letošnjem koledarskem letu že zaključil. Mitrović je bil želja mnogih klubov, prav tako je bil izbran v najboljšo enajsterico lige. Njegove odlične predstave je Katanec nagradil z vpoklicom v reprezentanco, sedaj pa se je Mitrović poškodoval. Namesto njega je v kadru znova Luka Kranjc.

Pet novincev, skupno kar osem nogometašev iz Prve lige
V reprezentanci bo tokrat poleg zgoraj naštetih poškodovanih igralcev manjkal še kapetan Boštjan Cesar, rekorder po številu reprezentančnih nastopov. Novinca, ki igrata v tujih ligah, sta Miha Mevlja ter Boban Jović. Od skupno petih novincev pa kar trije prihajajo iz Prve lige. Na seznam se je povsem pričakovano in zasluženo uvrstil ključni igralec Olimpije v spomladanskem delu prvenstva Rok Kronaveter. Poleg njega sta tu še vratar Gorice Grega Sorčan in nogometaš Zavrča Jure Matjašič. Skupno je med 27 vpoklicanimi nogometaši kar osem igralcev iz Prve lige. Trije prihajajo iz Olimpije, po en pa iz Maribora, Celja, Domžal, Gorice in Zavrča.

Kdo bo branil na prvi tekmi proti Švedski?
Na prvi prijateljski tekmi bo imel selektor kar nekaj preglavic, in sicer predvsem s tem, kdo bo tekmo proti Švedski začel v vratih. Jan Oblak bo namreč prihodnjo soboto, 28. maja, odigral veliki finale Lige prvakov in v ponedeljek Katancu tako ne bo na razpolago. Ta se bo moral odločiti med vpoklicano trojico: morda je celo najbolj resen kandidat za prvega vratarja na prvi tekmi Nejc Vidmar, vendar nista izključena niti Grega Sorčan in Vid Belec.

Vratarji:
Vid Belec, Capri (Ita)
Jan Oblak, Atletico Madrid (Špa)
Nejc Vidmar, Olimpija
Grega Sorčan, Gorica

Branilci:
Bojan Jokić, Nottingham (Ang – 2. liga)
Miral Samardžić, Rijeka (Hrv)
Nejc Skubic, Konyaspor (Tur)
Aljaž Struna, Palermo (Ita)
Andraž Struna, PAS Giannina (Grč)
Boban Jović, Wisla Krakov (Pol)
Miha Mevlja, Dinamo Bukarešta (Rom)
Nemanja Mitrović (poškodba), Olimpija – zamenjava Luka Krajnc, Cagliari (Ita – 2. liga).

Vezisti:
Kevin Kampl
, Bayel Leverkusen (Nem)
Matic Črnic, Domžale
Josip Iličić, Fiorentina (Ita)
Andraž Kirm, Omonia (Cip)
Rene Krhin, Granada (Špa)
Jasmin Kurtić, Atalanta (Ita)
Benjamin Verbič, Köbenhavn (Dan)
Blaž Vrhovec, Celje
Miha Zajc, Olimpija
Rok Kronaveter, Olimpija
Rajko Rotman Istanbul (Tur)
Jure Matjašič Zavrč.

Napadalci:
Roman Bezjak, Rijeka (Hrv)
Robert Berič, St. Etienne (Fra)
Milivoje Novaković, Maribor.

G. V.