fbpx

Stari znanec Hiddink naslednik Mourinha

Hiddink je danes že s tribune spremljal svojo novo ekipo (foto EPA).

Angleški velikan Chelsea je dobil novega trenerja. Nekdanji trener Guss Hiddink je vnovič prevzel ekipo iz Londona, ki brani naslov državnih prvakov. Na Stamfond Bridgeu bo Nizozemec ostal vsaj do konca sezone. Slabi rezultati “modrih” so sicer pred dvema dnevoma s klopi Chelseaja odnesli Portugalca Mourinha.

“Res sem navdušen, da se vračam. Chelsea je eden največjih klubov na svetu, ki pa trenutno ni tam, kjer bi moral biti. Prepričan sem, da to lahko spremenimo,” je po vrnitvi v London povedal Guss Hiddink.

Stari znanec v Londonu in izkušeni “maček”
Nizozemec Guss Hiddink je pred šestimi leti že sedel na klopi Chelseaja, ko je – sicer zgolj kot začasna rešitev – zamenjal Luiza Felipeja Scolarija. 69-letni Nizozemec, ki je s Chelseajem osvojil FA-pokal, je v svoji dolgoletni karieri vodil že veliko število uglednih klubov in reprezentanc. Tako je na primer sedel že na klopi Real Madrida, Valencie, PSV-ja ter ruske reprezentance, nazadnje pa je vodil izbrano vrsto svoje domovine..

Težka naloga za Nizozemca
Hiddink bo moral takoj po prihodu v Chelsea zavihati rokave in začeti nizati pozitivne rezultate, če želi klub vrniti na stare tirnice in se vsaj nekoliko približati lanskim rezultatom. Jose Mourinho, ki je službo na klopi Chelseaja izgubil v četrtek, je novemu trenerju namreč pustil velik zaostanek za najboljšimi ekipami v prvenstvu. Trenutno so Londončani na skromnem 15. mestu.

Guss Hiddink je že danes s tribune spremljal tekmo Chelseaja, ki je doma s 3 : 1 premagal Sunderland.

G.V.