fbpx

Štirje mladi Slovenci do zlate medalje na Mladinskem svetovnem prvenstvu

Meta Hrovat, Saša Brezovnik, Štefan Hadalin in Aljaž Dvornik so zmagali na ekipni tekmi na MSP (foto: Fis)

Nov uspeh mladih slovenskih smučarjev na MSP (Mladinskem svetovnem prvenstvu). Meta Hrovat, Saša Brezovnik, Štefan Hadalin in Aljaž Dvornik so osvojili zlato medaljo v ekipni tekmi na zadnji dan prvenstva. Po zlati in bronasti medalji je bila to pika na i odličnemu prvenstvu naših mladih smučarjev.

Potem ko sta nas v alpski kombinaciji z zlato in bronasto medaljo v alpski kombinaciji razveselila Štefan Hadalin in Saša Brezovnik, sta se jima na ekipni tekmi tokrat pridružila še Meta Hrovat in Aljaž Dvornik – skupaj so dosegli največji uspeh na ekipnih tekmah, saj so osvojili zlato medaljo.

Prehiteli Norvežane in Švede
Da je prihodnost slovenskega športa v individualnih športih lepa, nam mladi športniki dopovedujejo že vseskozi, zdaj lahko to potrdimo tudi za alpsko smučanje. Ne le da nekateri – tudi mlajši – smučarji blestijo na tekmah evropskega in svetovnega pokala, mladi vseskozi pridno zbirajo medalje na tekmovanjih za mlajše. Slovenija s tega mladinskega svetovnega prvenstva odhaja domov z zlato medaljo Štefana Hadalina in Saše Brezovnik v alpski kombinaciji ter z zlato medaljo na ekipni mešani tekmi. Slovenski štirje mušketirji so ugnali tako Švede, ki so bili drugi, kot tudi Norvežane, ki so zasedli tretje mesto.

Slovenski štirje junaki na najvišji stopnički ob podelitvi pokalov in medalj (foto: SZS)

Slovenski štirje junaki na najvišji stopnički ob podelitvi pokalov in medalj (foto: SZS).

R. V.