Stojanović drugi najdražji nogometaš iz slovenske lige

Petar Stojanović in trener Dinama Zoran Mamić (foto: twitter).

Pred slabim mesecem je Olimpija Andraža Šporarja za rekordno vsoto prodala v Basel, Maribor pa je včeraj Petarja Stojanovića za drugi najvišji znesek v zgodovini slovenske nogometne lige prodal zagrebškemu Dinamu. Odškodnina za bočnega nogometaša mlade slovenske reprezentanca naj bi znašala okoli dva milijona evrov.

Že dolgo časa je bil na radarju tujih klubov, pred letom dni pa z eno nogo in pol že v nemškem Hannovru. Toda prestop je takrat v zadnjem trenutku padel v vodo, Petar Stojanović pa leto dni kasneje odhaja v tujino za še nekoliko večji znesek.

Stojanović podpisal petletno pogodbo
Potem ko mu je lani ob podobnem času propadel prestop v Hannover, je v spomladanskem delu sezone igral zelo slabo in se iskal po neuspelem odhodu v tujino, nato pa je v jesenskem delu letošnje sezone spet zablestel. Čeprav ne odhaja v elitno nemško bundesligo, je Maribor zanj iztržil lepo odškodnino. Ta je še nekoliko višja, kot bi jo za mladega reprezentanta dobili lani, ter višja od vseh ostalih ponudb, ki so prispele na vijoličasti naslov. Najmlajši nogometaš, ki je kadarkoli igral za Maribor, je s hrvaškim prvakom podpisal petletno pogodbo. “Najprej bi se želel zahvaliti Mariboru in vsem tam, ki so mi omogočili, da sem danes tu in podpišem za Dinamo. Zelo sem srečen in ponosen, da sem prišel v Dinamo, ki zadnjih 10 let prevladuje na Hrvaškem in ima odlične rezultate. Vem, kaj tu pričakujejo od mene. Ekipa je odlična, sam pa verjamem vase in sem prepričan, da bom z Dinamom v prihodnjih letih nadaljeval zbiranje lovorik in da bomo dosegali odlične izide,” je ob prestopu k našim južnim sosedom dejal Stojanović.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je dejal, da bo v tem prestopnem roku aktualne prvake zapustil samo en nogometaš. Štajerci priprave na drugi del sezone začenjajo 11. januarja.

R. V.