fbpx

Strgana vez končala sezono Fennigerjeve

Foto: Epa

Na uvodnem treningu pred začetkom sezone in prve smučarske tekme v Soeldnu je Anna Fenniger padla in si strgala križne vezi. Sezone je zanjo po vsej verjetnosti konec. Na štartu prvič po 15 letih ne bo niti Tine Maze.

Avstrijska smučarka in zadnja zmagovalka skupnega seštevka točk svetovnega pokala Anna Fenniger je po vseh težavah s kolenom, ki jih je imela, dodala še grd padec, ki ji je strgal križne vezi. Avstrijsko zvezdnico so takoj po padcu s helikopterjem pripeljali v bolnišnico v Innsbrucku, iz katere so sporočili, da jo čaka operacija kolena. Okrevanje bo dolgotrajno, zaradi česar bo primorana izpustiti celo sezono.

Avstrijska ženska reprezentanca je tako močno oslabljena, saj poleg Fennigerjeve na štartu v Soeldnu ne bo niti Marlies Schild, Nicole Hosp, Andree Fischbacher in Kathrin Zettel, ki so se poslovile od profesionalnih karier.

Hendikepirana tudi najboljša američanka
Težave s kolenom in gležnjem ima tudi ameriška super zvezdnica in štirikratna zmagovalka svetovnega pokala Lindsay Vonn. Poškodba kolena se Vonnovi vleče še od padca v Schladmingu pred dvema letoma, gleženj pa si je poškodovala na avgustovskih pripravah v Novi Zelandiji. Iz njene ekipe so sporočili, da še vedno ne vedo, ali se bo udeležila smučarske tekme.

Marko Puš