fbpx

Super skoki Slovenk, Maja Vtič najdaljša med vsemi

Maja Vtič je z najdaljšim skokom dneva potrdila odlično formo (foto: epa)

Danes so bile v Zoeju na Japonskem kvalifikacije za jutrišnjo tekmo deklet. Naša dekleta so bila izjemna – Špela Rogelj je bila najboljša med kvalifikantkami, Maja Vtič je bila najboljša med vsemi tekmovalkami, a izjemne so bile tudi ostale, ki so se tako prav vse uvrstile na jutrišnjo tekmo.

Po odličnih predstavah v Sapporu dekleta nadaljujejo s tekmami svetovnega pokala na Japonskem. V Zoeju so bile danes na sporedu kvalifikacije, ki so minile povsem v znamenju slovenskih skakalk.

Rogljeva najboljša med kvalifikantkami, Vtičeva med vsemi
Špela Rogelj je dobila kvalifikacije za jutrišnjo tekmo. S skokom, dolgim 93 metrov, je drugouvrščeno Francozinjo Julio Clair prehitela za 2,2 točke. Tretja je bila Italijanka Elena Rundggaldier, četrta Nemka Carina Vogt, peta pa še ena Slovenka Urša Bogataj. Na 18. mestu je kvalifikacije končala Katja Požun, ki se je prav tako uvrstila na jutrišnjo tekmo. Tja sta bili – ker sta v skupnem seštevku svetovnega pokala med najboljšo deseterico – neposredno uvrščeni že Ema Klinec in Maja Vtič. Slednja je dosegla tudi daljavo dneva in bila s skokom, dolgim 100 metrov, najdaljša med vsemi skakalkami.

To je lepa napoved za jutrišnjo tekmo, ki se v Zoeju na Japonskem začne ob 9.00 po slovenskem času.

R. V.