fbpx

[VIDEO] Suvereni Miami z Dragićem na čelu do prve zmage v končnici

Goran Dragić se je z Miamijem veselil prve zmage v letošnji končnici (foto: EPA).

Po hokeju se je v Severni Ameriki začela še končnica v ligi NBA, kamor se je uvrstil tudi Slovenec Goran Dragić. Danes ponoči je Dragić s Heatsi zanesljivo dobil prvo tekmo končnice proti Charlotte Hornetsom, ki so klonili s 123 : 91. Neverjetnih 32 točk prednosti je dokaz, da bi Miami letos v končnici lahko posegel zelo visoko.

Miami je redni del lige NBA na vzhodu končal na tretjem mestu. Charlotte je bil šele šesti, zato imajo Heati v prvem krogu končnice proti Hornetsom prednost domačega terena. Na prvi tekmi v American Airlines Areni je bil Goran Dragić blizu dvojnemu dvojčku, vendar mu je za ta uspeh zmanjkala točka.

Suvereno od začetka do konca kot že dolgo ne
Miami je že pred začetkom tekme deloval enotno in povezano kot že dolgo ne. Tako so tudi odprli prvo četrtino, v kateri so bili nezaustavljivi. Samo v prvih 12-ih minutah so dosegli 41 točk in imeli že lepo prednost 19-ih točk. Preostanek tekme je bil za Heatse zgolj še formalnost, saj so vse držali v svoji rokah, Charlotta pa niso spustili na manj kot 15 točk zaostanka. Na koncu se je prednost v drugem polčasu samo še povečala in Hornetsi so v končnici izgubili še 11. zapored. Goran Dragić, ki je dobil tudi nekaj več odmora kot ponavadi, je na parketu preživel nekaj več kot 33 minut, ter ob slabem metu iz igre 2/9 dosegel devet točk, k temu pa je dodal še skok in deset podaj. Daleč najboljši strelec tekme je bil Luol Deng z 31 točkami.

Najlepši trenutki tekme:

G. V.