fbpx

Suvereni Tim Gajser spet najboljši, njegov konkurent pa je obležal

Tim Gajser je spet deklasiral vso konkurenco (foto: twitter).

Svetovno prvenstvo v motokrosu se nadaljuje, na njem pa sicer ni nič novega. Še naprej prevladuje in kraljuje Tim Gajser, ki je znova suvereno opravil s konkurenco tako na treningu kot tudi na kvalifikacijah. V španski Talaveri de la Reini bo jutri na sporedu tekma, kjer bo Gajser poizkušal še devetič stopiti na stopničke.

Prvi dve mesti in zaostanek je bil praktično identičen zadnjim kvalifikacijam v Italiji. Vrh je pripadel našemu Timu Gajserju, drugo mesto pa Maximilianu Naglu, ki je imel nekaj manj kot devet sekund zaostanka. Tretji je bil Evgeny Bobryshev, njegov zaostanek pa 16 sekund.

Glavni konkurent Roman Febvre ni končal kvalifikacij, ampak se je poškodoval
Roman Febvre je bil osmoljenec kvalifikacij, obenem pa je Febvre brez dvoma glavni Gajserjev konkurent, ki pa je najprej padel in kvalifikacij sploh ni končal, za nameček si je poškodoval še roko, zato je njegov nastop za jutrišnjo tekmo vprašljiv. Francoz se je zapletel s Shaunom Simpsonom, potem pa je mimo njega pridrvel še tretji v skupnem seštevku Cairoli in oplazil Febvrejevo roko. Njegov nastop bo vprašljiv vse do starta prve dirke. Celotna situacija gre na roko Gajserju, ki bi lahko vse skupaj s pridom izkoristil in le še povečal prednost na vrhu v skupnem seštevku, kjer ima po osmih dirkah na prvem mestu 335 točk, Romain Febvre zaostaja za štiri, Italijan Antonio Cairoli pa je tretji s 310 točkami.

Rezultati današanjih kvalifikacij

Rezultati današanjih kvalifikacij

Dirka bo na sporedu jutri, s prvo vožnjo se bo pričela ob 14.15, druga vožnja pa bo na sporedu ob 17.10.

G. V.