fbpx

Švici zmaga na ekipni tekmi, Slovenija izpadla v osmini finala

Švicarji so se pred domačimi gledalci veselili ekipne zmage (foto: EPA).

Švicarska ekipa alpskih smučarjev je pred domačimi gledalci v Lenzerheideju slavila ekipno zmago. Kot ponavadi je bil tudi tokrat petkov termin rezerviran za ekipne tekme. Nemčija je v finalu morala priznati premoč Švici. Slovenija se je od bojev poslovila že v osmini finala.

Wendy Holdener, Daniel Yule, Michelle Gisin in Reto Schmidiger so zastopali Švico in v finalu premagali Nemčijo. Dvoboj se je sicer končal z rezultatom 2 : 2, vendar so domačini slavili, ker so bili boljši po času.

Slovenija izgubila zaradi slabšega časa
Za Slovenijo sta v osmini finala točki osvojila Štefan Hadalin, ki je bil za las boljši od Dominika Stehleja, in Ana Bucik, ki je izkoristila odstop Kathrin Hirtl. V nemškem taboru je bila Lena Dürr boljša od Maruše Ferk, Stefan Luitz pa od Žana Kranjca. Ker je bil rezultat izenačen, so zaradi boljšega časa napredovali Nemci. Kot se je kasneje izkazalo, je Nemčija prišla celo do finala, kjer pa so bili poraženi proti Švici, ki je bila boljša po času. Švicarji so prav vse obračune končali z rezultatom 2 : 2, vendar so imeli vedno boljše čase od svojih nasprotnikov. Za tretje mesto sta se pomerili reprezentanci Švedske in Francije, kjer pa so bili Skandinavci boljši z rezultatom 3 :1.

Jutri bosta v St. Moritzu moški veleslalom in ženski slalom. V nedeljo pa moški slalom in ženski veleslalom, kjer bo nastopila tudi Ana Drev.

G. V.