fbpx

Ta konec tedna kar tri tekme v poletih

Vikersund bo ta konec tedna gostil kar tri tekme za svetovni pokal (foto: epa).

Potem ko je odpadla nedeljska posamična tekma v Oslu, je zdaj prišlo sporočilo, da bodo ta konec tedna v Vikersundu na sporedu kar tri posamične tekme. Odpadla tekma s Holmenkollna bo tako na sporedu v petek, ko so bile sicer predvidene kvalifikacije.

Ker je nedeljska tekma na Holmenkollnu odpadla zaradi slabega vremena, so se pri FIS-u (Mednarodni smučarski zvezi) odločili, da bodo odpadlo tekmo nadomestili v petek na letalnici v Vikersundu. Odpadle tekme je škoda, saj so naši orli na sobotni ekipni tekmi prikazali odlično formo, hkrati pa je to lepa priložnost, saj se naši fantje na letalnici odlično znajdejo.

Velika škoda za Domna, ker je za nastop na letalnici še premlad
Če bodo imeli slovenski orli priložnost, da opravijo z odličnimi skoki na eni tekmi več – in to celo na letalnici namesto na skakalnici – pa te sreče žal nima naš drugi najboljši skakalec Domen Prevc. Slednji je namreč za nastop na letalnici še vedno premlad. To je velika škoda za najmlajšega tekmovalca v svetovnem pokalu, saj je na sobotni ekipni tekmi pokazal izvrstne skoke in bil v posamičnem seštevku celo četrti.

Sicer pa je že jutri na sporedu nova tekma na Norveškem. Na-140 metrski skakalnici v Trondheimu se bodo skakalci pomerili na naslednji izmed tekem skandinavske turneje. Kvalifikacije za jutrišnjo tekmo so na sporedu že danes ob 19.00.

R .V.