Tako grdo se je zlagal plavalec Ryan Lochte glede ropa

Ryan Lochte (foto: epa)

Ameriški plavalec Ryan Lochte je trdil, da je bil v Riu žrtev oboroženega ropa. Brazilski preiskovalci so odkrili, da se je v izjavah, kar precej zlagal.

Zaplet okoli ropa olimpijskega plavalca Ryana Lochteja dobiva nove obrise, saj so po obsežni preiskavi policisti ugotovili, da je zgodba plavalca v celoti izmišljena.

Lochte je trdil, da se je v nedeljo ponoči s prijateljem zabaval v nočnem klubu in pri tem spil kar precej alkohola. Med vožnjo s taksijem naj bi ju po njegovih besedah izrinili iz ceste in vanj usmerili pištolo, nato pa mu pobrali ves denar. Kasneje je povedal še drugo verzijo zgodbe in sicer, da je bil oropan med postankom taksija na bencinski črpalki, ko se je vračal iz stranišča, poroča New York Times.

V resnici je bilo tako…
Plavalca naj bi zapustila nočni klub okoli četrte ure zjutraj, vendar so posnetki varnostnih kamer pokazali, da sta odšla šele malo pred šesto uro zjutraj. Kot je dejal vodja brazilske policije, ni nikoli prišlo do ropa, na način, kot ga je opisal plavalec. Varnostne kamere so namreč razkrile, da so s taksijem res prišli na bencinsko črpalko, kjer so razgrajali po stranišču, zato je varnostnik bil prisiljen iz pasu potegniti pištolo pištolo. Plavalca sta nato ves denar izročila vodji bencinske črpalke in odšla s prizorišča.

Seveda se je Loche sprva predstavil kot žrtev napada in prisegel, da si nikoli ne bi izmislil kaj takega

 M. P.
 • moat

  “…zato je varnostnik bil prisiljen iz pasu potegniti pištolo pištolo?!” A sploh preberete kaj napišete? In prosim, da mi avtor članka razloži kako se lahko “lepo zlažeš” (navdih iz naslova). Rad bi vedel, res.

  • antimur

   Športnik, ki se obnaša nešportno, barabinsko, razgrajaško itd, pač ni športnik, ampak navaden primitiven objestnež, ki v športu nima kaj iskati. Čudim se pa tebi, da z besedico nisi omenil jedra zgodbe, ampak si iskal napačno postavljene vejice in pike. Takšni ste levaki, lahko greste s temi barabinskimi športniki skupaj na smetišče, ker dokler boste svinjali zemljo takšni, bo šlo še samo navzdol.

   • moat

    Motiš se, sem vseglihar, res.

 • Artur

  Objestni seronja sploh pa amerikanci so poglavje zase.

 • Nata

  Cepec !!

 • Anton

  že za samo laž bi moral odgovarjati, če že ne z zaporno kaznijo pa z denarno. Tako bi marsikdo 2krat premislil o uporabi laži

 • samsara

  Američan pač.
  Tako kot njihova država, tako oni, njeni državljani.
  Padec je ponavadi boleč. Ne pa vedno poučen. Odvisno od ega. Njihov je glomazen. Nacionalni in osebni.