Tepeš drugi najboljši, Kranjec najdaljši, Prevc med najkrajšimi

Datum:

Danes so bile v Kuopiu na sporedu kvalifikacije za jutrišnjo posamično tekmo. Na tekmi bo nastopilo šest Slovencev, najboljši med njimi pa je bil Jurij Tepeš, ki je osvojil drugo mesto v kvalifikacijah. Te je sicer dobil Poljak Kamil Stoch, Peter Prevc je imel šele 44. daljavo kvalifikacij.

Po včerajšnjem devetem mestu na tekmi v Lahtiju, danes skakalci že nadaljujejo v Kuopiu, kjer bo jutri na sporedu posamična tekma, danes pa še ekipna, ki je v soboto odpadla. Na jutrišnji tekmi bo nastopilo šest Slovencev, edini, ki se ni uspel uvrstiti na tekmo, je bil Andraž Pograjc.

Tepeš odličen drugi, Prevc šele 44.
Da Finska Slovencem res ne leži, se potrjuje iz dneva v dan. Še najboljši so bili naši skakalci v petek, ko je Prevc osvojil peto mesto, čeprav je po prvi seriji še vodil. Danes so bili naši skakalci relativno uspešni, saj so se vsi, razen Pograjca, uspeli uvrstiti na jutrišnjo tekmo. Kvalifikacije so sicer pripadle Kamilu Stochu (128 m; 127,1 točka), na drugem mestu pa sta bila skupaj Japonec Takeuchi Taku (129 m; 126,2) in naš Jurij Tepeš (127,5 m; 126,2). Najdaljši skok v kvalifikacijah je sicer uspel Robertu Kranjcu (130 metrov), kar pa je bilo dovolj samo za šesto mesto. Na tekmo so se uvrstili še Tomaž Naglič (28.), Jaka Hvala (29.) in Žiga Jelar (38.). Na tekmo je bil kot vodilni v svetovnem pokalu že prej uvrščen Peter Prevc, ki je skočil le 113,5 metra, kar je bila šele 44. daljava kvalifikacij.

Jutrišnja posamična tekma se začne ob 19.00, današnja ekipa pa že ob 17.15.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Občina Slovenske Konjice: Rekonstrukcija za hokej ŠRC park Slovenske Konjice

Še ena pridobitev v občini Slovenske Konjice v letu...

Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne morejo obetati...

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...