fbpx

Terorizem zasenčil El Clasico

Evakuacija stadiona Santiago Bernabeu (foto: EPA).

Terorizem predstavlja resno grožnja pred obračunom Reala in Barcelone. Namesto o nogometu se v teh dneh v Španiji govori o možnosti terorističnega napada med tekmo, na kateri bo več kot 85 tisoč ljudi.

Nogometna tekma na Stade de France v Parizu je bila pred natanko tednom dni že tarča terorističnega napada, a so varnostniki napadalcu uspeli preprečiti vstop na stadion. Takrat je sicer v napadu v glavnem mestu Francije umrlo 129 ljudi, 350 pa je bilo ranjenih. Naslednja »nogometna« žrtev teroristov je bil stadion v Bruslju, kjer bi se morali udariti reprezentanci Nemčije in Nizozemske, a je bil stadion manj kot uro pred tekmo izpraznjen.

Španske oblasti: Tekma bo!
Priložnost za teroriste je velika, saj bo na stadionu več kot 85 tisoč gledalcev, preko televizijskih ekranov pa si bo tekmo ogledalo še 500 milijonov gledalcev. Toda španske oblasti so odločene, da bo tekma odigrana ne glede na vse grožnje. Španska vlada je sporočila, da bo zagotovila 2.400 policistov, okoli Santiaga Bernabeu pa bodo policisti ustvarili tri varnostne ringe, tako da bo vsak gledalec pregledan trikrat.

El Clasico med Realom in Barcelono bo odigran v soboto ob 18.15.

R. V.