fbpx

Težavam v taboru Olimpije ni videti konca, danes zadnjič na prvem mestu?

Kako dolgo se bodo v taboru Olimpije še lahko veselili prvega mesta (foto: NK Olimpija).

Situacija v slovenskem nogometnem prostoru je še naprej zelo delikatna in zanimiva. Po tednu afer v Mariboru in Ljubljani je tokrat predvsem za vodilno ekipo prvenstva in pa njihovega predsednika Milana Mandarića zelo pester teden. Dogajali so se številni odhodi in novinarske konference, v ponedeljek pa bo na klop tudi uradno sedel novi trener Rodolfo Vanoli. Že jutri bomo videli, kako je vse te spremembe čutila ekipa, ki se bo doma pomerila s Krškim.

Tri sobotne tekme 31. kroga Prve lige Telekoma Slovenije so pred nami. Zeleno-beli morajo zdržati še šest tekem, da se bodo lahko na koncu veselili tako želene lovorike. V soboto jih čaka ena najboljših spomladanskih ekip – ekipa Krškega.

31. KROG

Olimpija – Krško (16:55)
Po burnih zadnjih dveh tednih v taboru zmajev je cilj pred tekmo s Krčani jasen. Tri točke in še naprej prvo mesto na lestvici. Tekma proti eni izmed najboljših ekip spomladanskega dela prvenstva je poleg zadnje tekme vsaj na papirju ena izmed lažjih tekem. Če odštejemo ti dve tekmi, čakajo Olimpijo tri gostovanja in domači derbi z Mariborom. Z zadnjo zmago so si nekoliko dvignili samozavest, ki je bila na zelo nizki ravni. V ekipo, ki jo bo s klopi tokrat vodil mladi, 32-letni Kopasić, se vrača vratar Nejc Vidmar, ki v dresu Olimpije še ni prejel zadetka. Skoraj zagotovo pa je za nekaj tednov izgubljen Eleke. V ekipo Krčanov se vrača četverica Mariborčanov, ki ji danes motiva zagotovo ne bo manjkalo. Veliko stvar lahko storijo svojemu Mariboru in pa ekipi, za katero trenutno igrajo. Krško, ki je enkrat letos že presenetilo Olimpijo, se je na zadnji tekmi brez omenjene četverice dobro upiralo Mariboru in na koncu izgubilo s 3 : 1. Tomaž Petrovič ne bo mogel računati na Luko Štefanca in Enisa Đurkovića.

Gorica – Celje (19:00)
Po uvrstitvi v finale se hud tempo za Celjane nadaljuje, dvakrat so padle Domžale in Celjani bodo znova v boju za pokalno lovoriko. Časa za veselje praktično ni bilo, čaka jih namreč še eno zahtevno gostovanje v boju za obstanek. Odpravljajo se v Gorico, kjer imajo vrtnice zagotovo svojo računico. Že v tem krogu jim namreč z zmago in neuspehom Domžal lahko uspe skok na tretje mesto, ki si ga tako zelo želijo. Velik korak k temu so storili v zadnjem krogu, ko so v zadnjih sekundah preko Osujija premagali Krko. Grofje so pod vodstvom Pevnika še brez poraza. V tem časi so jim uspele tri zmage in en remi. V letošnji sezoni pa Celjani še niso uspeli premagati Gorice.

Rudar – Domžale (19:00)
Na stadionu Ob Jezeru bomo spremljali obračun ekip, ki sta glede na trenutno formo povsem na različnih položajih. Rudar povsem pri vrhu, Domžale povsem pri dnu. Če pogledamo zadnjih nekaj tednov, ima Rudar štiri zaporedne zmage, Domžale pa pet porazov in en remi, všteta je namreč še pokalna tekma proti Celju, ki se ni končala nič drugače, kot pa je njihova trenutna forma. Če bodo še dolgo igrali tako kot v zadnjem času, se morda lahko kaj hitro poslovijo od tretjega mesta, in sicer že v tem krogu. Rudar si z zmago želi poseči po petem mestu, ki je bil med zimo za knape prava misija nemogoče. Oba trenerja imata kar nekaj težav s kaznovanimi igralci. Elsner pogreša tri nogometaše, Javornik pa dva zelo pomembna.

Nedelja:
Krka – Zavrč (15:00)
Maribor – Koper (16:55)

Lestvica:
Olimpija     30  18  8  4    65 : 20  62
Maribor      30  17  9  4    67 : 27  57
Domžale    30  12  10 7   41 : 26  46
Gorica       30  12  5  11   41 : 41  45
Zavrč         30   9   9  11   30 : 35 37
Rudar         30   10  7 13  29 : 43  34
Krško         30   9  7  14   21 : 44  34
Celje          30   7  11 12  24 : 42   32
Koper         30   8  6  15   32 : 47  30
Krka           30   6  8  16   23 : 47  26

G. V.