fbpx

Odlični Tim Gajser kljub padcu dobil tekmo v Latviji

Tim Gajser (foto: STA).

Tim Gajser je dobil VN Latvije in zdaj v skupnem seštevku zaostaja samo še eno točko. Potem ko je 19-letni mladenič dobil prvo dirko, je imel v drugi precej smole, saj je padel v drugem krogu ter tako zdrsnil na 23. mesto, a je do konca dirke pridobil kar 19 mest in na koncu končal kot četrti.

Četrto mesto v drugi dirki je bilo dovolj, da se je najboljši slovenski motokrosist veselil že četrte letošnje zmage. Tim Gajser zdaj v skupnem seštevku svetovnega prvenstva za Francozom Romainom Febvrejem – ki je padel na prvi dirki – zaostaja le še za eno točko.

Na drugi dirki slavil Timov najhujši konkurent
Potem ko je Tim zanesljivo dobil prvo dirko v Latviji, je imel na drugi kar nekaj smole, saj je padel v drugem krogu in zdrsnil na 23. mesto. Toda Gajser se je vztrajno in potrpežljivo vzpenjal ter prehiteval enega za drugim ter na koncu prišel do četrtega mesta. Tudi Febvre, vodilni v skupni razvrstitvi, je imel v Latviji nekaj smole, saj je padel na prvi dirki, ki jo je na koncu končal na petem mestu. Francoz je z zmago na drugi dirki izkoristil Gajserjevo smolo in tako osvojil tretje mesto na VN Latvije.

Rezultati druge dirke (levo) in skupni seštevek VN Latvije (desno)

Rezultati druge dirke                                                                                    Skupni seštevek VN Latvije in točke

V skupnem seštevku zdaj le še točka razlike
Tim je za zmago na VN Latvije dobil 43 točk, drugi Antonio Cairoli 42, vodilni v skupnem seštevku Febvre pa 41 točk. To pomeni, da ima Francoz Romain Febvre (260 točk) pred Timom Gajserjem (259 točk) zdaj le še točko prednosti. Tretjeuvrščeni Cairoli za našim asom zaostaja že 46 točk. Do konca sezone je na sporedu še 24 dirk.

Tim Gajser (desno) se skupaj s Febvrejem in Cairolijem pelje na novinarsko konferenco po koncu tekme (foto: twitter)

Tim Gajser (desno) se skupaj s Febvrejem in Cairolijem pelje na novinarsko konferenco po koncu tekme (foto: twitter)

Naslednja tekma je na sporedu že prihodnji konec tedna, ko se bodo najboljši motokrosisti merili v nemškem Teutschenthalu.

R. V.