fbpx

Tim Gajser v kvalifikacijah najslabši letos

Tim Gajser je bil na kvalifikacijah najslabši letos (foto: MXGP).

Potem ko je bil Tim Gajser najhitrejši na treningu, je nekoliko razočaral na kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo. Letos ima Gajser v sebi magnet za stopničke, kljub današnjemu nekoliko slabšemu nastopu na kvalifikacijah bo imel jutri na tekmi spet lepo priložnost, da se znova zavihti na zmagovalni oder.

Potem ko je prejšnji konec tedna naš motokrosist Tim Gajser v Španiji stal na najvišji stopnički, je tokrat v Franciji v kvalifikacijah nekoliko presenetil in končal šele na 13. mestu. Drugi Slovenec Peter Irt je kvalifikacije končal na 21. mestu.

Tudi najboljšim se kdaj zalomi
Tim Gajser je na treningu povsem deklasiral konkurenco in končal kot prvi z več kot sekundo prednosti. V kvalifikacijah pa se je vse skupaj zalomilo in Tim Gajser je zadnjo preizkušnjo pred tekmo končal šele na 21. mestu, kar sicer ni v njegovi navadi, zaostanek je bil na koncu nekaj več kot 36 sekund. Tokrat se vodilnemu v skupnem  seštevku ni izšlo po željah in je takoj na začetku kvalifikacijske vožnje padel celo na zadnje mesto in se nato prebijal proti vrhu, na koncu pa je končal na 13. mestu. Najboljši v kvalifikacijah je bil Evgeny Bobryshev, na drugem mestu je končal Francoz Romain Febvre, drugi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Tekma za VN Francije bo na sporedu jutri. Prva vožnja v razredu MXGP je na sporedu ob 14. uri, druga pa ob 17.

G. V.