Tim Gajser suvereno dobil prvo vožnjo VN Velike Britanije

Tim Gajser suvereno dobil prvo vožnjo dirke v Veliki Britaniji (foto: MXGP)

Tim Gajser je suvereno začel tekmovalni dan v Matterley Basinu, kjer je dobil prvo vožnjo VN Velike Britanije. Ob odsotnosti prvega zasledovalca Romaina Febvreja, ki se je včeraj huje poškodoval, naš mladenič ni imel pretežkega dela ter je tako znova prehitel celotno svetovno konkurenco.

Zdi se, da lahko Timu zmago v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v motokrosu prepreči le še višja sila. Ne le današanja zmaga v prvi vožnji, temveč tudi gromozanska smola aktualnega prvaka Romaina Febvreja Timu Gajserju namreč na stežaj odpirata pot do naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP.

Zmaga za povečanje prednosti
Francoz Febvre je v včerajšnjih kvalifikacijah padel in ob tem prejel grd udarec v glavo, tako da danes ni nastopil, prav tako pa je že odpovedal nastop na VN Lombardije prihodnji konec tedna. Gajser ima tako po prvi vožnji VN Velike Britanije že lepo prednost 49 točk, saj je po nekoliko slabšem začetku kmalu prišel na drugo mesto, po dveh tretjinah dirke pa je prehitel še veterana Antonia Cairolija ter nato suvereno dobil prvo vožnjo. Tretji je bil Švicar Valentin Guillod, medtem ko je drugi Slovenec Peter Irt padel in prve vožnje ni dokončal.

Druga vožnja je na sporedu ob 18. uri.

R. V.