fbpx

Tim Gajser z drugim mestom prevzel vodstvo v skupnem seštevku

Tim Gajser (foto: twitter)

Antonio Cairoli je zmagovalec prve dirke v nemškem Teutschenthalu, Tim Gajser je osvojil drugo mesto, tretji pa je bil Maximilian Nagl. Potem ko je bil naš 19-letnik na včerajšnjih kvalifikacijah tretji, pa je na prvi dirki spet dokazal, da je še vedno v odlični formi. 

Tim Gajser je na prvi tekmi sicer zaostal za Antoniom Cairolijem, a je v skupnem seštevku prevzel vodstvo, saj je Romain Febvre precej zaostal in osvojil šele 10. mesto. Na drugi dirki je bil naš najboljši motokrosist četrti, kar je pomenilo skupno drugo mesto.
Prehitel ga je le legendarni Cairoli
Gajser je pred prvo dirko za Francozom zaostajal za točko, a ima pred drugo dirko že deset točk prednosti pred Febvrejem.  Na drugi dirki je bil Gajser četrti, a je skupno zaostal le za Cairolijem, Febvre pa je končal šele na petem mestu, kar je Timu zadoščalo za prevzem vodstva v skupnem seštevku. V Teutschenthalu je prvič v sezoni nastopil še en slovenski dirkač – Peter Irt, ki je prvo dirko končal na 26. mestu.
Naslednja dirka svetovnega prvenstva je prihodnji konec tedna, ko bo Tim Gajser z rdečo številko v italijanski Pietramurati branil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.
R. V.