fbpx

Tim Matavž prestopil v Genoo

Genoa je včeraj pozno zvečer potrdila prihod Tima Matavža (foto: spletna stran kluba).

Občasni slovenski reprezentant Tim Matavž je zadnji dan prestopnega roka zamenjal klubske barve. Šempeterčan se iz nemškega Augsburga seli v najstarejši italijanski klub, Genoo. Slovenski napadalec bo v Italiji imel status posojenega igralca.

Za Timom Matavžem je še ena slaba polsezona v Nemčiji, kjer se nikakor ni znašel. Odkar je prestopil iz PSV-ja, je postal bleda senca samega sebe, zdaj pa je dobil priložnost za novo dokazovanje. V Genoi Matavža vidijo kot pomembnega člena ekipe.

Kalvarija se je začela že ob koncu nizozemske avanture
Tim Matavž je veljal za biser slovenskega nogometa. Po samo eni sezoni v dresu novogoriškega prvoligaša je odšel na Nizozemsko, kjer je z Groningenom podpisal kar petletno pogodbo. Nekaj časa je potreboval, nato pa je zablestel in bil na izhodnih vratih – leta 2011 naj bi bilo že vse dogovorjeno za Matavžev prestop v Napoli, ki v italijanskem prvenstvu trenutno vodi. Toda prestop je padel v vodo, Matavž pa je tik pred iztekom prestopnega roka odšel v PSV. Pred letom in pol je Matavž, ki je prejšnji mesec praznoval svoj 27. rojstni dan, prestopil v nemški Augsburg, kjer pa je v letu in pol dosegel vsega tri zadetke.

Zaenkrat samo posoja, ni jasno, kaj potem
Nekdanji nogometaš Gorice je medtem izpadel tudi iz reprezentance, svojo kariero pa bo poizkušal oživiti v Genoi, kjer bo imel do konca sezone status posojenega napadalca. Genoa, ki je novico o prihodu slovenskega nogometaša objavila včeraj zvečer, ni sporočila, ali ima po koncu sezone možnost odkupa Matavževe pogodbe. Augsburg je medtem že našel zamenjavo za nogometaša iz Bilj, saj si je do konca sezone iz Real Sociedada sposodil islandskega reprezentanta Alfreda Finnbogasona.

Prva priložnost za Matavžev debi bo že v sredo, ko Genoa gostuje pri Juventusu.

R. V.