fbpx

Tina Maze se vrača na “kraj zločina”

Tina Maze je dvakrat zmagala na Pokalu Loka (foto: epa).

Najboljša slovenska smučarka vseh časov se je sinoči vrnila na prizorišče iz svoje mladosti. Črnjanka je namreč v Škofji Loki tekmovala kot otrok, včeraj pa je bila častna gostja ob 40. obletnici tega smučarskega tekmovanja.

Smučarski klub Alpetour je namreč ob jubilejni 40. obletnici otroškega smučarskega tekmovanja izdal zbornik. Tina Maze, ki je bila tokrat častna gostja, je kot otrok na Pokalu Loka dvakrat zmagala.

Janica Kostelič največja tekmica, vzornika Rok Petrovič in Mateja Svet
Črnjanka je ob tej priložnosti zbranim povedala, da se tekmovanj na Starem vrhu še vedno rada spominja. Povedala je, da je bila presrečna, ko je zmagala, kar se je videlo tudi na fotografijah, in še zaupala, da ji je bila takrat največja tekmica Janica Kostelić, vzornika pa Rok Petrovič in Mateja Svet.

Smučanje kot priložnost za odkrivanje sveta
Tina Maze je otrokom, ki so na začetku smučarske poti, svetovala, da naj smučanje vzamejo kot igro in naj pri tem čim bolj uživajo. “V smučanju sem videla tudi priložnost spoznavati svet in različne kulture. To je bila zame velika motivacija.

Mladi smučarji naj se predvsem zabavajo. Naj čim dlje obdržijo otroški duh v sebi. Starši včasih zahtevajo preveč od otrok,” je dejala Mazejeva in dodala: “Prehod iz aktivnega športa je podoben odhodu v pokoj. Andrea ima prijatelja, ki se je upokojil, in on me popolnoma razume, kako mi je. Zdaj je vse bolj umirjeno. Imam druge stvari, ki me veselijo. Rada kuham, želim dokončati diplomo. To so moje prioritete, ki sem si jih zastavila,” je dejala šampionka.

R. V., STA