Točka Kopitarja ob kraljevski zmagi Kingsov nad aktualnimi prvaki

Jonathan Quick je postal prvi ameriški vratar, ki mu je največkrat uspelo ohraniti nedotanjeno mrežo (foto: liga NHL).

Ponoči so Kingsi kot za šalo opravili z aktualnimi prvaki s 5 : 0 in se ponovno vključili v boj za tretje mesto v zahodni konferenci. Ob visoki zmagi Los Angeles Kingsov nad ekipo Chicago Blackhawks je tokrat svoj delež prispeval tudi Anže Kopitar, ki je podal za drugi zadetek.

Potem ko so Kingsi na zadnji tekmi izgubili v zadnjih sekundah podaljška, so tokrat svoje jezo stresli nad Blackhawksi in jih visoko premagali.

Dva zadetka v 18 sekundah sta bila odločilna
Kingsi so sanjsko odprli tekmo na gostovanju v Chicagu. Prvič se je mreža aktualnih prvakov zatresla že v 4. minuti, ko je svoj prvi zadetek v dresu Kingsov dosegel Kris Versteeg. Za drugi zadetek pa so kralji potrebovali samo pičlih 18 sekund, ko je tudi po podaji Kopitarja zadetek dosegel Milan Lučić. Pri Los Angelesu niso bili razpoloženi samo strelci, ampak tudi vratar Jonathan Quick, ki je spravljal v obup nasprotnikove napadalce in ubranil vseh 32 poizkusov Chicaga. Kot se je na koncu izkazalo, je tekmo že 41. v svoji karieri končal brez prejetega zadetka in tako postal prvi ameriški vratar, ki je v NHL-ju ohranil mrežo največkrat nedotaknjeno. Prednost so si gostje povišali še v 36. minuti, ko se je med strelce vpisal Vincent Lecavalier. Da je bil poraz Blackhawksov še izdatnejši in skoraj sramoten, sta v zadnji tretjini poskrbela še Dustin Brown in Tyler Toffoli. S to zmago so se Kingsi močno približali tretjemu mestu na Zahodu, ki ga trenutno “drži” prav Chicago.

G. V.