fbpx

Torres zaradi napada na nasprotnika suspendiran za polovico sezone

Raffi Torres je zaradi brutalnega naleta na tekmi proti racmanom suspendiran za 41 tekem. Silfverberg, žrtev njegovega napada, po udarcu ni več stopil na ledeno ploskev, vendar je na srečo odnesel brez posledic.

Nasilnež se bo vrnil šele 14. januarja 2016 in tako zamudil polovico prihajajoče sezone. Kazen je neobičajno visoka, ker je Torres že večkrat ogrozil varnost igralcev. Pravila hokeja sicer dopuščajo precej nasilja. Pretepi na igrišču so bolj ali manj običajni, tudi siloviti naleti so stalnica. Ko hokejske oblasti kaznujejo igralca, je to navadno zaradi namerne povzročitve poškodbe. Posnetek je pokazal, da bi se zlohotnež iz San Joseja z lahkoto umaknil, zadel le telo svojega nasprotnika, a tega ni storil. Nasprotno, poskrbel je, da je nič hudega slutečega Silfverberga zadel naravnost v glavo.

Večkratni prestopnik
Torres tega ni storil prvič, saj je bil že večkrat sankcioniran za podobne prekrške. V 703 tekmah v NHL je bil devetkrat opozorjen, oglobljen ali suspendiran. Večina sankcij je prejel zaradi namernega udarca v glavo. Ob prepovedi igranja so ga tudi oglobili v skladu s kolektivno pogodbo. Plačati bo moral 440,860 dolarjev. Ni znano, ali se bodo »Sharksi« na odločitev pritožili.

Ž. K.