fbpx

Trenutno najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek osvojil tretje mesto!

Smučarski skakalec Anže Lanišek (Foto: STA)

Trenutno najboljši slovenski skakalec Anže Lanišek je v posamični tekmi smučarskih skokov za svetovni pokal v švicarskem Engelbergu osvojil tretje mesto. Boljša sta bila le zmagovalec tekme Norvežan Halvor Egner Granerud in Poljak Kamil Stoch, ki je zasedel drugo mesto. 

24-letni Lanišek je s tem tretjič stal na odru za zmagovalce. V minuli sezoni je namreč na Wisli osvojil drugo, v Ruki pa tretje mesto. Ko je tekmoval ekipno je na odru stal še štirikrat.

Po prvi seriji je Domžalčan za Granerudom in Stochom zaostajal le okrog enega metra, pred četrto uvrščenim Markusom Eisenbichlerjem pa je imel kar štiri metre prednosti, poroča STA. To prednost je v dvoboju z Nemcem uspel zadržati, v primerjavi z vodilnima pa je bil  nekoliko prekratek.

Poleg Laniška so v finalu nastopili še trije Slovenci. Bor Pavlovčič si je na podlagi solidnih skokov v svetovnem pokalu zagotovil uvrstitev med prvo deseterico. V prvi seriji je bil na sedmem mestu, nato pa je končal na osmem mestu. Peter Prevc je v drugi seriji uspel zadržati 14. mesto, kar predstavlja njegovo drugo najboljšo uvrstitev v tej sezoni. Tilen Bartol je dosegel 21. mesto, kar predstavlja njegovo najboljšo uvrstitev.

Sara Kovač