fbpx

Tri velike ekipe po razočaranjih danes znova na delu

Portugalska spada med reprezentance, ki je v prvem krogu razočarala (foto: twitter).

Belgija, Portugalska in Avstrija to so tri reprezentance, ki so v prvem krogu razočarale in bodo danes odigrale svoje tekme v drugem krogu skupinskega dela prvenstva. Današnja ničla katerekoli izmed teh dveh reprezentanc bi bila novo presenečenje in težka naloga pred zadnjim krogom. Najbolj zanimiva tekma bo na sporedu v večernem terminu, ko se bosta pomerili Portugalska in Avstrija.

Vse tri reprezentance so si na prvi tekmi s porazom in remijem nakopale nemalo težav, ki jih bodo morale reševati v zaključku. Nekaj bo znanega že danes, vsi so vse tri pričakovali v izločilnih bojih in če se tja ne bodo uvrstile, bo to zagotovo veliko presenečenje.

SKUPINA E

Belgija – Irska (15:00)

Belgija je bila eden izmed ožjih favoritov prvenstva in najbolje uvrščena reprezentance v Evropi na lestvici FIFE. Ampak kljub vsemu so na prvi tekmi potegnili kratko in izgubili z Italijani, ki so že v osmini finala. Prikazali niso prav posebne igre na igrišču, danes bo njihova podoba morala izgledati veliko boljše. Kar nekaj strokovnjakov je mnenja, da selektor Belgije Marc Wilmots bolj kot ne uničuje mlado izbrano vrsto, ki premore ogromno talenta in znanja ter bi lahko prikazala bistveno več. Njihov nasprotnik je Irska, ki je proti Švedski presenetila, saj je bila boljši nasprotnik, čeprav je na koncu izvlekla samo točko. Danes bi s podobno igro lahko povzročali ogromno težav tudi šokiranim Belgijcem.

Italija 1 : 0 Švedska (0 : 0)
Eder 88.

SKUPINA E
Italija             2   2 0 0  3 : 0  6
Švedska       2   0 1 1  1 : 2  1
Irska             1   0 1 0  1 : 1  1
Belgija          1   0 0 1  0 : 2  0

SKUPINA F

Islandija – Madžarska (18:00)

To bo izjemno zanimiv obračun med dvema zelo srčnima reprezentancama, ki sta pokazali v prvem krogu, da velika nogometna imena vendarle niso vse. Madžarska se je kot vodilna podala v obračun z Islandijo. Naši sosedje so na prvi tekmi premagali Avstrijo. Imeli so sicer kar nekaj sreče, a vseeno prikazali borbeno igro, ki jih je na koncu nagradila. Islandija pa je na tekmi proti Portugalska remizirala in osvojila točko, vendar ta je bila zlata vredna za tako majhno državo. Glede na potek tekme je bila to za njih bolj kot ne zmaga in čeprav so jih vsi odpisali že pred začetkom, so sedaj vsem pokazali, da gre nanje še kako paziti. Če zmaga Madžarska, to pomeni, da se že uvrsti v osmino finala, zmaga nasprotnikov pa bo odlična popotnica pred zadnjo tekmo.

Portugalska – Avstrija (21:00)

Dve veliki razočaranji prvega kroga se bosta pomerili med seboj na morda celo odločilnem srečanju. Kdo bi si mislil, da bosta Portugalska in Avstrija po prvem krogu imeli skupaj samo eno točko. Sicer glavni favoritinji v reprezentanci sta imeli na prvi tekmi tudi kar nekaj smole. Avstrija je bila večino tekme nekoliko boljši nasprotnik, vendar se jim je maščevala neučinkovitost v napadu. Enako je bilo tudi s Portugalci, ki so v vseh pogledih dotolkli Islandce, vendar na koncu vseeno vzeli samo točko. Današnja medsebojna bi lahko odločala že o marsičem, oboji pa seveda potrebujejo zmago.

SKUPINA F
Madžarska        1   1 0 0  2 : 0  3
Portugalska       1   0 1 0  1 : 1  1
Islandija             1   0 1 0  1 : 1  1
Avstrija              1   0 0 1  0 : 2  0

G. V.