fbpx

Trije Slovenci do točk, nova zmaga Jansrudu

Boštjan Kline je bil tokrat skromen 26. (foto: epa).

Kjetil Jansrud je zmagovalec superveleslaloma za svetovni pokal v Kvitfjellu. Za Norvežana je to že četrta superveleslalomska zmaga na domačem prizorišču ter skupno peta. Do točk so prišli tudi trije Slovenci, ki pa se niso izkazali z uvrstitvami, saj so zasedli 26., 27. in 28. mesto.

Kjetil Jansrud je dobil predzadnji superveleslalom letošnje sezone in še enkrat več dokazal, da mu proga v Kvitfjellu zelo leži. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Vincent Kriechmayr, ki je za Norvežanom zaostal 17 stotink, tretji pa je bil včerajšnji zmagovalec smuka Italijan Dominik Paris.

Kilde do vodstva v superveleslalomskem vodstvu
Nekoliko prepočasen za stopničke je bil še en Norvežan, Aleksander Aamodt Kilde, ki pa je z današnjo tekmo lahko zelo zadovoljen, saj je z novimi 50 točkami – ki jih je prejel za četrto mesto – v skupnem superveleslalomskem seštevku prehitel že dlje časa poškodovanega rojaka Aksla Lunda Svindala. Kilde je pred finalno tekmo v St. Moritzu tako v najboljšem položaju, da osvoji mali kristalni globus. Veselje mu lahko preprečita danes drugi Kriechmayr, ki za Kildejem zaostaja 37 točk, in današnji zmagovalec Jansrud, ki za rojakom zaostaja za 40 točk.

Trije Slovenci do točk
Nastopili so tudi štirje Slovenci, ki pa se niso izkazali, a so vseeno kar trije od njih prišli do novih točk za svetovni pokal. Najboljši je bil Boštjan Kline (26.), le nekaj stotink sta za njim sta zaostala Martin Čater (27.) in Klemen Kosi (28.). Četrti Slovenec Rok Perko je odstopil.

Prihodnji teden bo St. Moritz gostil finale svetovnega pokala.

R. V: