Tudi dobra predstava Dragića premalo za uspeh Miamija

Goran Dragić je bil premalo ob porazu Miamija (foto: twitter).

Košarkarji Miamija so pred svojimi gledalci razočarali in v American Airlines Areni izgubili tekmo proti Charlotte Hornetsom s 106 : 109. V zadnjih sekundah je trojko za podaljšek zgrešil Dwayne Wade. Goran Dragić je ogromno prispeval ekipi, vendar njegovi soigralci danes enostavno niso bili na najvišjem nivoju.

Potem ko je Miami v zadnjih tednih deloval izjemno vroče in prevetreno, se je na zadnjih tekmah nekoliko umiril in izgubil svoj pravi ritem.

Vroči Dragić v prvi četrtini nezaustavljiv, nesrečna končnica za Heate
Heati so z Goranom Dragićem na čelu odlično odprli tekmo in ob koncu prvih dvanajstih minut celo vodili za tri točke. Priljubljeni “Gogi” je že v prvih sedmih minutah tekme dosegel polovico točk s celotne tekme, naš organizator igre, ki je prispeval še štiri asistence in dva skoka v prvi četrtini, je bil nezaustavljiv. Na celi tekmi je v statistiko sicer vpisal 16 točk, osem podaj, sedem skokov, dve ukradeni in štiri izgubljene žoge. Po sanjskem uvodu pa so se začele vročici kopičiti težave z neučinkovitostjo. Ekipa Charlotta je to znala kaznovati in se oddaljila ter, kot se je izkazalo pozneje, prednosti ni več izpustila iz rok. V zadnjo četrtino so se domačini podali s sedmimi točkami zaostanka, izjemno čvrsti ekipi so gledali v hrbet in se ji nikakor niso mogli približati. Zaključek tekme na Floridi je bil izjemno vroč in napet: štiri sekunde pred koncem je Wade najprej zadel, da je zaostanek Miamija znašal samo še točko. Za Charlotte je nato oba prosta meta uspešno izvedel Jeremy Lin in dosegel, da je bil zaostanek ponovno tri točke. Dve sekundi pred koncem pa je odločilni met za tri točke in podaljšek zgrešil izkušeni Dwayne Wade.

V noči na nedeljo Miami doma čaka tekma s Clevelandom.

G. V.