fbpx

Tudi tokrat ni šlo. Slovenija doživela minimalen poraz proti Turčiji

Slovenija tudi na drugi prijateljski tekmi ni dosegla zadetka (foto: facebook).

Slovenija je odigrala še svojo drugo in hkrati zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Po remiju s Švedi so se tokrat v Stožicah pomerili s še eno reprezentanco, ki bo čez nekaj dni prav tako začela z nastopi na evropskem prvenstvu v Franciji. Nasprotnik je bila namreč Turčija, ki se je pred odhodom v Francijo veselila minimalne zmage z 1 : 0 nad našo reprezentanco.

Slovenija je na prvi tekmi proti Švedom pustila soliden vtis, tudi tokrat igra proti Turčiji ni izgledala slabo, a kaj ko naši nogometaši ne uspejo zatresti mreže nasprotnika. Realizacijo v napadu bo potrebno popraviti do začetka septembra, ko se bo Slovenija v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v svoji skupini pomerila z Anglijo, Škotsko, Slovaško, Malto in Litvo – na prvi tekmi 4. septembra.

Napake v obrambi in napadu so nas stale zmage
Srečanje v Stožicah se je začelo po željah Turkov. Slednji so izvajali prosti strel z desne strani, obramba Slovenije je reagirala slabo in na bolj oddaljeni vratnici se je dobro znašel Burak Yilmaz in z glavo premagal tudi tokrat v vratih nemočnega Belca. Slovenija je zaigrala veliko bolje in podjetneje, prvo priložnost je imel Kurtić, ki je streljal od daleč, a kaj, ko je bil med vratnicama odličen Babacan. Naši so še naprej nadaljevali z ofenzivno igro, dveh priložnosti v prvem polčasu pa Berič ni uspel pretvoriti v zadetek. Tudi v drugem delu je bila naša izbrana vrsta boljši nasprotnik, igro je nekoliko poživil Novaković, vendar kaj, ko ni znal izkoristiti niti ene izmed svojih dveh priložnosti. Za naše sta poizkušala še Jović in Verbič, a je ostalo pri vodstvu Turčije, ki bi po novi napaki lahko prišla do novega zadetka. Vse je storil Volkan Sen, preigral je tudi našega vratarja, na koncu pa zadel samo vratnico. Končalo se je torej z minimalno zmago Turčije, njihova igra v Ljubljani pa ni ravno najboljša popotnica pred evropskim prvenstvom, ki se začenja v petek.

Slovenija 0 : 1 Turčija (0 : 1)
7.209; Yilmaz 5.

Slovenija: Belec; An. Struna (58./Jović), Mevlja, Al. Struna, Jokić; Vrhovec, Kurtić, Kampl; Iličić (77./Zajc), Bezjak (46./Verbič), Berić (46./Novaković).

Turčija: Babacan, Calhanoglu (46./Mor), Erkin (64./Koybasi), Gonul, Inan (82./Malli), Ozyakup (46./Sen), Topal, Tufan, Turan (74./Sahin), Yilmaz (90./Sahan), Balta.

G. V.