URADNO: Nikolić postal bivši trener Olimpije!

Marko Nikolić brez poraza zapušča klop Olimpije (foto: twitter).

V zmajevem gnezdu se je zgodilo pričakovano, predsednik Milan Mandarić je namreč odpustil dosedanjega trenerja Marka Nikolića, ki klop Olimpije zapušča brez prvenstvenega poraza. Do nadaljnjega bo trenutno vodilno ekipo prvenstva vodil dosedanji pomočnik Radoje Smiljanić. Blessing Eleke je zaradi poškodbe najbrž že končal letošnjo sezono.

Ob 14. uri je Olimpija sklicala tiskovno konferenco, na kateri je bil tudi uradno odstavljen dosedanji trener Marko Nikolić, ki je krmilo jesenskih prvakov prevzel v zimskem premoru. Za mladega trenerja je bila usodna neprimerna opazka na zadnji domači tekmi, usmerjena pa je bila proti lastnemu igralcu – Elekeju.

“Dejanje, ki ga ne moremo oprostiti”
“Odločitev ni bila lahka, ampak kot predsednik nisem imel drugih možnosti, da bi spregledal to dejanje, ki ga ne moremo oprostiti. Sporazumno smo se odločili, da odstopi z mesta trenerja. Marko je dober trener, ampak je naredil veliko napako. Že dolga leta sem v nogometu, imam veliko izkušenj, ampak v takšnem položaju še nisem bil. Olimpijo sem prevzel, ker vidim velik potencial tako v Sloveniji kot v Evropi. Moramo biti močni, čvrsti in pokazati pravi karakter. Olimpija mora biti vzor in primer, kako se obnašati v športu, in to je eden od razlogov, da smo morali to storiti. Napake je potrebno plačati,”
je za uvod povedal predsednik Milan Mandarić.

“Rekel sem, da mora biti Olimpija zgled vsem v športu.”
Marko je dober trener in človek, toda naredil je napako. Plačal jo je s prekinitvijo pogodbe. V življenju, 50 let sem v nogometu, nisem imel takšne situacije. Prevzel sem fantastičen projekt, čeprav so se ljudje čudili, povedal sem vam, zakaj sem prišel. Olimpijo vidim kot poseben klub. Vse je šlo v pravo smer, še vedno gre, nihče se ne predaja. Toda biti moramo močnejši, karakterni. Kar nas ne ubije, nas okrepi. Rekel sem, da mora biti Olimpija zgled vsem v športu. Po obnašanju. To je eden od razlogov, zaradi katerih smo sprejeli to odločitev.” Mandarić je še enkrat več poudaril, da ni nihče večji od kluba.

“Direktor Stojić ni v načrtih, da vodi ekipo.”
Seveda so se takoj za tem, ko je Nikolić postal bivši, začela pojavljati namigovanja, kdo naj bi nasledil mladega Srba. V ospredju sta bili dve imeni, in sicer nekdanji trener Kopra Rodolfo Vanoli ter celo športni direktor Olimpije Ranko Stojić. Toda že na novinarski konferenci je predsednik kluba zanikal, da bi slednji lahko sedel na klop trenutno vodilne ekipe prvenstva. “Zaenkrat ne morem odgovoriti, kdo bo novi trener. Nimam v tem trenutku še nobene ideje. Do konca tedna bomo videli. Direktor Stojić ni v načrtih, da vodi ekipo.” Do nadaljnjega bo ekipo vodil dosedanji pomočnik Radoje Smiljanić, ki je ekipo sicer vodil že na sobotni tekmi proti Domžalam.

Eleke odsoten vsaj tri do štiri tedne, sezona najbrž že zaključena
Ob zaključku novinarske konference je na dan prišla še novica o poškodovanem Elekeju. Nigerijec, ki je dobil poškodbo na zadnji tekmi proti Domžalam, si je poškodoval stegensko mišico, po prvih informacijah pa naj bi okreval tri do štiri tedne. Državno prvenstvo se konča 12. maja, kar pomeni, da je Blessing Eleke po vsej verjetnosti z letošnjo sezono že zaključil.

G. V.