fbpx

Uradno: Šporar podpisal za Basel

Šporar s svojim dresom FC Basla (foto: twitter)

Zdaj je dokončno jasno. Zdaj že nekdanji kapetan Olimpije je pred eno uro podpisal pogodbo s švicarskim Baslom. To je na svoji spletni strani pred nekaj trenutki potrdila tudi Olimpija.

Andraž Šporar je danes zjutraj, skupaj s svojim agentom Amirjem Ružnićem, odpotoval v Basel, kjer je uspešno opravil zdravniški pregled. Prestop priljubljenega “Špokija” je med vsemi igralci iz slovenske lige rekorden .

Tri milijone ter odstotek od naslednje prodaje
Andraž Šporar je torej končal ugibanja o svoji prihodnosti, saj je s švicarskim prvakom natanko ob 15.00 podpisal štiriinpolletno pogodbo. Ljubljančani so za prestop svojega najboljšega igralca dobili tri milijone evrov odškodnine ter določen odstotek ob naslednji prodaji. V taboru Olimpije nam tega še niso potrdili, a so za jutri ob 16.00 sklicali tiskovno konferenco. Se je pa v izjavi za javnost oglasil predsednik Milan Mandarić: “Ko smo se poleti pogovarjali o novi pogodbi, smo mu obljubili, da bo prišel čas, ko bo dosegel svojo pravo vrednost in bo pripravljen na odhod v tujino. Kot predsedniku NK Olimpija Ljubljana, mi ni lahko pri srcu ob Andraževem odhodu. Najlepše se mu zahvaljujem za vse, kar je dal temu klubu, in mu želim veliko uspehov v nadaljnji nogometni karieri.” Najboljši igralec jesenskega dela sezone v Prvi ligi je tako že odigral svojo zadnjo tekmo za Olimpijo, ki jo v soboto čaka gostovanje v Krškem.

R. V.