fbpx

Uspeh kariere Andreje Klepač

Andreja Klepač je z uvrstitvijo v polfinale mešanih dvojic dosegla svoj uspeh kariere (foto: sta).

Na OP Avstralije potekajo zaključni boji. Tako kot med posamezniki, smo dobili polfinaliste tudi med dvojicami. Zadnja od Slovenk je v igri ostala Andreja Klepač, ki se je v paru s Filipincem Treatom Hueyjem uvrstila v polfinale mešanih dvojic. Katarina Srebotnik je obstala v četrtfinalu.

Andreja Klepač in Katarina Srebotnik, ki sta se odločili, da bosta med dvojicami združili moči, sta ponoči po slovenskem času igrali dvoboja četrtfinala mešanih dvojic. Medtem ko je Srebotnikova izpadla v četrtfinalu, je Klepačevi uspel preboj med najboljše štiri mešane pare.

Uspeh kariere za Andrejo Klepač
Andreja Klepač in Treat Huey nista bila med nosilci, a sta v četrtfinalu uspela izločiti tretjepostavljeno navezo Yung-Jan Chan/Rohan Bopanna. Tajvansko-indijsko navezo sta Klepačeva in Huey premagala s 6 : 2, 7 : 5, v polfinalu pa se bosta pomerila z ameriško-romunskim parom Coco Vandeweghe/Horio Tecau. Za Andrejo Klepač je že uvrstitev v polfinale OP največji uspeh v karieri v igri dvojic. Pri posameznicah bomo v polfinalu videli dvoboja Serena Williams – Radwanska in Kerber – Konta, pri moških pa se bosta v polfinalu pomerila Đoković in Federer, medtem ko Murray čaka zmagovalca četrtfinalnega dvoboja RaonicMonfils.

R. V.