fbpx

Uspeh kariere Klemna Kosija

Klemen Kosi je v Wengnu prišel do rezultata kariere (foto: epa).

Klemen Kosi je na kombinacijski tekmi v Wengnu prišel do uspeha svoje kariere. Za Mariborčana je to sploh prva uvrstitev med najboljših deset na tekmah svetovnega pokala. Kosi je navdušil predvsem na slalomskem delu kombinacije, ki jo je odpeljal najbolje od vseh. Do točk je prišel še Martin Čater, ki je bil 20.

Klemen Kosi je bil po smuku šele 23., a je nato z odlično slalomsko vožnjo pridobil kar 16 mest in končal na visokem 6. mestu. 24-letnik je imel v slalomskem delu kombinacije celo najhitrejši čas med vsemi, kar je spodbudna novica pred nedeljskim slalomom.

Redko se zgodi, da je Slovenec boljši od vseh Avstrijcev
Klemen Kosi je po smukaškem delu wengenske preizkušnje zaostajal za dve sekundi in pol, nato pa z vožnjo življenja kar za 7 mest izboljšal svojo dosedanjo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Kosi je na koncu za zmagovalcem današnje tekme Kjetilom Jansrudom zaostal za 1,12 sekunde. Drugo mesto je osvojil Norvežan Aleks Lund Svindal, tretji pa je bil Francoz Adrien Theaux. Razočarali so avstrijski smučarji, saj je bil najboljši Avstrijec Romed Baumann šele osmi. Med dobitnike točk se je uvrstil še en Slovenec – Martin Čater je kombinacijo končal na 20. mestu.

Jutri je v Wengnu na sporedu smuk.

R. V.