fbpx

V prestižnem Monaku zmaga letos prvič v roke Hamiltona

Hamilton se je veselil prve zmage v letošnji sezoni (foto: EPA).

Danes je bila na sporedu dirka formule ena v prestižnem Monte Carlu. Prvič v letošnji sezoni se je zmage veselil svetovni prvak iz lanske sezone Lewis Hamilton. Njegov moštveni kolega Nico Rosberg ni bil najbolje razpoložen in je dirko končal šele na sedmem mestu. Večjih sprememb v skupnem seštevku svetovnega prvenstva ni bilo.

Kvalifikacije in tako najboljši štartni položaj na startu je dobil Daniel Ricciardo, ki pa je imel med tekmo tudi nekaj smole. Voznik Red Bulla je na koncu končal na drugem mestu, tretji pa je bil voznik Force Indie, Mehičan Sergio Perez.

Najprej sreče na startu, nato smola v boksih
Daniel Ricciardo, ki je na presenečenje mnogih dobil kvalifikacije, je imel kar nekaj sreče že na startu. Dirka se je namreč začela z varnostnim avtomobilom, ker organizatorji niso želeli tvegati kakšne hujše nesreče, saj je na začetku nekaj težav povzročal dež. Ricciardo je pridobival sekunde pred Rosbergom, ki je imel kar nekaj težav, šele v 16. krogu ga je uspel prehiteti moštveni kolega Hamilton, ki je pozneje prevzel vodstvo. Ricciardo je moral dvakrat v bokse, pri drugem postanku je imel ogromno smole, saj je zaradi napake mehanikov izgubil dragocene sekunde in na koncu tako ostal brez zmage.

V skupnem seštevku na vrhu na prvih dveh mestih ni prišlo do sprememb. Prvi je Rosberg, drugi pa Hamilton, ki za Nemcem sedaj zaostaja samo še za 24 točk. Na tretje mesto pa se je povspel Daniel Ricciardo, ki ima 66 točk.

G. V.