fbpx

V prihodnji sezoni v Ligi prvakov kar trije slovenski klubi?

Navijači bodo v Zlatorogu spet lahko spremljali Celjane v Ligi prvakov (foto: RK Celje).

V prihodnji sezoni bomo med evropsko rokometno elito spet lahko spremljali Celje PL, ki je v končani sezoni svoje barve v skupinskem delu dobro branilo. Za mesto med elito pa so se pripravljeni potegovati tudi slovenski podprvaki Velenjčani, ki so tudi oddali prijavo. V ženski konkurenci je prijavo prav tako oddal Krim Mercator.

Najboljša slovenska rokometna kluba minule sezone, Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje, sta dva izmed 37 klubov, ki so oddali prijavo za nastop v Ligi prvakov. Celjani imajo mesto v najbolj elitnem tekmovanju že zagotovljeno, za tri prosta mesta pa se bodo med dvanajsterico prijavljenih potegovali tudi Velenjčani.

V prihodnji sezoni nekoliko drugačen sistem, zaradi financ se je nastopom odpovedalo Zagorje
V prihodnji sezoni bo v moški rokometni Ligi prvakov nekoliko drugačen sistem, saj bo nastopalo 28 ekip v štirih skupinah. V dveh skupinah bo osem ekip, v dveh pa samo šest ekip. Za ekipe, ki so se prijavile, so na voljo še tri prosta mesta. Po odločitvi, ki bo padla 24. junija, bo devet ekip ostalo brez nastopov v Ligi prvakov. V ženski konkurenci, kjer so se naslova prvakinj veselile rokometašice Zagorja, bodo te – kot tudi rokometaši Kopra 2013 in Rika Ribnica – v prihodnji sezoni igrale v pokalu EHF. Podprvakinje, rokometašice Krima, so prav tako zaprosile za nastope v Ligi prvakov, saj so se Zagorjanke nastopom med elito zaradi financ odpovedale. Krimovke, ki so še lani nastopale v najelitnejšem rokometnem tekmovanju, bodo morale letos za nastope na najvišjem nivoju še nekoliko počakati.

G. V.