fbpx

V Söldnu zmaga Ligetyja, Slovenci brez točk

Foto: STA

V avstrijskem Söldnu so danes prišli na vrsto še moški, ki so se borili za prve točke svetovnega pokala. Zmagovalec uvodne preizkušnje je Američan Ted Ligety. Natopila sta tudi dva Slovenca.

Boj za stopničke je bil sicer izredno izenačen. Drugo mesto na veleslalomu je osvojil Francoz Thomas Fanara (+0,15), tretji pa je bil Avstrijec Marcel Hirscher (+0,17). Slovenca Žan Kranjec s 33. časom in Klemen Kosi z odstopom se nista uvrstila v finalno vožnjo.

Kranjec je sicer nastopil s startno številko 47 in se pogumno podal na progo, na kateri je pred letom dni zasedel 24. mesto. S söldensko strmino se je znova spopadel solidno in imel po koncu tega dela proge 30. čas, zadnji, bolj ravninski odsek pa je presmučal še nekoliko bolje in v cilj prišel s takrat 28. časom.

Kosi je nosil startno številko 64, s katero je lovil svoje prve veleslalomske točke svetovnega pokala. Cilja tokrat ni dosegel, saj je v strmem delu proge odstopil, kar je pomenilo, da je Slovenija ostala brez finalista, saj je Kranjec medtem zdrsnil na 33. mesto, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

B. O.