fbpx

V taboru prvakov so ponosni tako na igralce kot tudi na navijače

Po osvojenem naslovu je bilo v garderobi Olimpiji veselo (foto: NK Olimpija).

Igralci Olimpije se šele sedaj počasi zavedajo, kaj jim je uspelo v soboto doseči v Velenju. Postali so heroji in legende Ljubljane, ki se je novega naslova razveselila po dolgih 21 letih. Tudi zaradi tega je bilo vse skupaj toliko bolj čustveno. Nekateri igralci so po tekmi in dnevih polnih pritiskov strnili tudi svoje občutke.

Zagotovo so nekateri igralci – sedaj prvaki pred, kot se je izkazalo, odločilno tekmo zaradi pritiskov in tudi odgovornosti, ki so jo imeli na plečih, slabo spali – za njimi je stala praktično celotna Ljubljana. Če so pred tekmo spali slabo, je bilo po tekmi vse skupaj veliko lažje, če je po takšnem večeru do spanca sploh prišlo.

Nagrada navijačem in igralcem za celotno sezono
“Ko je Rok zadel v polno, sodnik pa odpiskal konec tekme, sem si močno oddahnil. Zdaj bo lažje. Ta teden bo končno bolj sproščen. Ne bo več tako stresno, kot je bilo v zadnjih 30 dneh,”
se je po tekmi odvalil kamen od srca prvemu možu Olimpije Milanu Mandariću, ki je Olimpijo v manj kot letu dni popeljal na sam vrh Slovenije. Seveda ni mogel niti mimo navijačev: “Naši dragi navijači si to zaslužijo. Njihova pesem in njihov nasmeh mi pomeni vse, to je njihova nagrada za celotno sezono, ki smo jo odlično oddelali,” je z veseljem odgovoril Mandarić in dodal, da bi si za zaključek sezone želel polne Stožice.

Po tekmi je bil srečen tudi Vanoli, ki se dobro zaveda, da bo zaradi osvojenega naslova sedaj tudi v prihodnji sezoni veliko lažje sedel na klopi zmajev: “Vesel sem za vse. Za navijače, igralce, našega predsednika Milana Mandarića. Rad bi čestital igralcem za ta izjemen uspeh in tudi predsedniku, ki je verjel v to ekipo.” Vanoli po tekmi ni pokazal pretiranih čustev, vendar je deloval vesel in zadovoljen. Na koncu glavni junak velike zmage proti knapom Rok Kronaveter, ki je Mariborčan v dresu Olimpije, pa je dejal: “Ko sem izvedel strel z bele točke, je bilo prisotne malce nervoze. Na koncu sem z malce sreče zadel.” In od gola naprej se je začela pisati nova pravljica Olimpije.

G. V.