fbpx

V zadnjih minutah mladi Slovenci ostali brez evropskega prvenstva

Mlada slovenska reprezentanca do 17 let je ostala brez evropskega prvenstva (foto: facebook).

Zadnja in odločilna tekma elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo maja gostil Azerbajdžan, se ni razpletla po željah Slovenije. Slovenski reprezentanci do 17 let je danes kazalo dobro vse do zaključka tekme, ko so prejeli zadetek – Izrael jim je tako razblinil sanje o evropskem prvenstvu.

Po dveh remijih brez zadetkov proti Španiji in Belgiji so na žalost remizirali tudi proti Izraelu, ki je bil kot edini pred zadnjim krogom že odpisan.

Prvi polčas Sloveniji, drugi Izraelu, krvnik pa Goldberg
Mladi kadeti so tekmo proti Izraelu začeli odločno, saj so se zavedali, da jih morebitna zmaga lahko popelje na evropsko prvenstvo. Na žalost sta že v uvodu dve priložnosti ostali neizkoriščeni. Potem pa je v 26. minuti vendarle sledil dolgo pričakovan trenutek in zadetek po 186 minutah v elitnem krogu kvalifikacij. Napadalec Maribora, Žan Celar, je bil junak, ki je Slovenijo popeljal v vodstvo. V 36. minuti bi se morda lahko odvil ključni trenutek tekme, saj je podajalec pri zadetku – Gnezda Čerin – izvajal prosti strel in stresel okvir izraelskih vrat. Nekaj minut pred koncem je vratar Matevž Vidovšek preprečil zadetek za izenačenje. V drugem delu pa popolnoma drugačna slika, Izraelci so lovili izenačenje, vendar je v vratih še naprej blestel Vidovšek. Šest minut pred koncem tekme pa je obramba Slovenije vendarle klonila. Pod zadetek, ki je na koncu postavil tudi končni izid, se je podpisal Neil Goldberg. Naši so z vsemi močmi napadli za novo vodstvo, vendar jim kaj več kot remi na žalost ni uspelo iztržiti.

Kadeti so tako kvalifikacije končali s tremi točkami na tretjem mestu in ostali brez evropskega prvenstva.

SKUPINA 8

Danes
Belgija 0 : 0 Španija
Slovenija 1 : 1 Izrael

Odigrano v nedeljo:
Španija 0 : 0 Slovenija
Izrael 0 : 1 Belgija

Odigrano v petek:
Belgija 0 : 0 Slovenija
Španija 1 : 0 Izrael

Lestvica:
Španija      3  1  2  0  1 : 0  5
Belgija       3  1  2  0   1 : 0  5
Slovenija  3  0  3  0   1 : 1  3
Izrael         3  0  1  2   1 : 3  1

G. V.