fbpx

Van Gaal odpuščen, Mourinha čaka le še podpis pogodbe

Van Gaal je moral mesto trenerja prepustiti Morinhu, ki še čaka na uradno potrditev (foto: EPA).

Louis van Gaal ni več trener Manchester Uniteda. Odločitev, ki je že dolgo časa visela v zraku, je sedaj postala tudi uradna in to samo dva dni potem, ko se je United po dolgem času znova veselil kakšne izmed lovorik. Le še vprašanje časa pa je, kdaj bo na klop rdečih vragov sedel kontroverzni Portugalec Jose Mourinho.

64-letni Louis van Gaal, ki ima za seboj več kot uspešno trenersko kariero, se pri Manchester Unitedu ni proslavil, osvojil je eno samo lovoriko, zato eno leto pred iztekom pogodbe zapušča klub.  Nizozemec po vsej verjetnosti odhaja v pokoj.

Konec ugodnosti za van Gaala
United z van Gaalom že lani ni bil kaj dosti uspešen, vendar mu je vodstvo kluba dalo na voljo še eno leto, da se morda izkaže. Vendar se to ni zgodilo, lani so rdeči vragi končali sezono celo bolje kot letos. V prihodnji sezoni bodo tako navijači kot tudi igralci sami ostali brez Lige prvakov, saj so si s petim mestom zagotovili samo nastope v Ligi Evropa. 64-letnik je v svojem obdobju zapravil ogromno denarja za igralce, vendar z ekipo osvojil eno samo lovoriko. Igra rdečih vragov skozi celotno letošnjo sezono je bila za pozabo, navijači pa polni pričakovanj že zrejo v prihodnost.

Mourinho neuradno že trener. Se obeta prenova ekipe?
Ni potrebno posebej poudarjati, kdo je Jose Mourinho, ogromno medijev ga že vse od izpada Uniteda v Ligi prvakov vidi na klopi rdečega dela Manchestra. Vendar je moral karizmatični Portugalec očitno počakati vse do konca sezone, neuradno naj bi že postal novi trener, potrditve s strani kluba zaenkrat še ni prišlo. Vsi v klubu pa se zavedajo, da bodo s Portugalcem prišle tudi korenite spremembe, saj Mourinho nekaj igralcev Uniteda v prihodnji sezoni ne vidi v rdečem dresu. Znova bo Manchester United eden izmed najbolj dejavnih klubov v poletnem prestopnem roku, če ne kar najbolj dejaven. Mourinho si v klub želi pripeljati svojega dobrega prijatelja Ibrahimovića, ki je bo postal prost igralec – morda bi Šved poleg igranja lahko prevzel tudi vlogo pomočnika trenerja. Ob odhodu van Gaala je klub namreč zapustil tudi dolgoletni igralec in do danes pomočnik rdečih vragov Ryan Giggs.

G. V.