fbpx

Vaterpolisti kluba Ljubljana Slovan postali državni prvaki

Vaterpolisti klubov Triglav in Ljubljana Slovan so sinoči v pokritem bazenu v Kranju odigrali četrto tekmo finala članskega državnega prvenstva Slovenije v sezoni 2016/17. V tekmi, ki je bila odločilna, saj so vaterpolisti igrali na tri zmage, so Ljubljančani že vodili z 2 : 1, bili pa so uspešni tudi na četrti tekmi in zmagali z 10 : 5 (2 : 0, 5 : 0, 1 : 2, 2 : 3).

Kranjčani so četrto tekmo odigrali najslabše, saj so na dosedanjih treh tekmah bili tisti, ki so diktirali tempo in so jim morali Ljubljančani vedno slediti. Tokrat so bile vloge zamenjane, saj so branilci naslova na polovici srečanja vodili s kar 7 : 0 in hitro je bilo jasno, da bodo zmagali in v zmagah povedli s 3 : 1 ter osvojili nov naslov, ki je njihov že tretji zapored.

Za zmagovalce je trikrat zadel David Kecman, po dvakrat sta zadela Andraž Verač in Martin Stele, po enkrat pa še Miha Fakin, Gregor Merlak in Martin Puš. Za AVK Triglav je dva zadetka dosegel Matej Nastran, po enega pa še Benjamin Popovič, Marko Gostič in Jan Justin.

C. Š., STA