fbpx

Včeraj poslastica v Zavrču, danes zadnja jesenska sobota

V Domžale prihaja nov težak nasprotnik, ekipa Rudarja (foto: facebook)

Zadnja sobota v letošnjem jesenskem delu nam prinaša tri zanimive obračune v Prvi ligi. Včeraj sta 22. krog z izjemno tekmo odprla Zavrč in Krka. Na koncu je preobrat uspel Zavrču, ki je slavil z 2 : 1.

Zavrč 2 : 1 Krka
400; Vučkić (ag) 76., Tahiraj 85.; Mojstrovič 5.

Zavrč in Krka sta s pravo poslastico odprla zadnji krog jesenskega dela prvenstva. Tekma se je začela po željah gostov, ki so povedli iz prve akcije na tekmi. Po podaji s kota je z glavo iz bližine zadel Mojstrovič. Po zaostanku so celoten prvi polčas prevladovali domači, nevarni pa so bili predvsem preko Glavice ter Riere. V drugem polčasu smo spremljali neverjetno tekmo, saj so se priložnosti vrstile ena za drugo. Že takoj na začetku drugega polčasa je Mitrovič ubranil enajstmetrovko Rieri, po odbiti žogi je opravil še s strelom TahirajaWelbeck in Dangubič sta zapravila neverjetni priložnosti za Krko v treh minutah. Potem so ponovno sledili trije streli Zavrča. Glavici, Batroviču in Rieri je ponovno veselje preprečil izjemni vratar Mitrovič, pri poskusu Španca iz prostega strela pa je žoga zletela v prečko. Po strelu Fučka si je Kovačić v statistiko vpisal novo obrambo. Za izenačenje je lastnega vratarja nesrečno premagal Vučkič, ki je slabo izbil žogo. Obe ekipi sta lovili zmago, po enkrat sta se še izkazala oba vratarja, v 85. minuti pa so Haložani izpeljali lepo akcijo, ki jo je zaključil Tahiraj in tako postavil končni rezultat 2 : 1. Zavrč je tako slabo jesen zaključil z zmago in bo prezimil na petem mestu.

Domžale – Rudar (15:00)
Po dveh remijih proti vodilnima ekipama čaka danes Domžale vsaj na papirju nekoliko lažji nasprotnik. V goste namreč prihaja ekipa Rudarja, ki ga krasi zelo trda igra in discipliniran nogomet. Na zadnjih petih tekmah Domžale niso poznale poraza, z današnjo zmago pa bi prezimili na tretjem mestu. Rudar je proti Zavrču zabeležil zmago po mesecu in pol suše, tako da bi bila zmaga za njih dobra popotnica pred nadaljevanjem sezone, ki se bo ponovno pričela konec februarja.

Celje – Gorica (15:00)
Dve neverjetni zmagi sta uspeli Celjanom, ki so se s šestimi točkami nekoliko oddaljili od zadnjega mesta, na katerem so bili do nedavnega. Na Areni Petrol se nam tako obeta še eno zanimivo srečanje, v goste namreč prihaja Gorica. Četrta ekipa prvenstva še naprej kaže dobre predstave, vendar jim sreča nekako ni naklonjena. Tudi danes se na gostovanje odpravljajo z dokaj okrnjeno zasedbo. Križne vezi si je strgal Amel Džuzdanović in bo tako dolgo časa odsoten z zelenic, poškodovani so še Sandi ArčonTine Kavčič in Miha Gregorič. Zaradi rdečega kartona bo manjkal Marshal Johnson.

Krško – Olimpija (17:30)
To bo nov obračun, ki bo na stadion Matije Gubca privabil lepo število gledalcev. V goste namreč prihajajo jesenski prvaki, ekipa Olimpije. Pred nami bo torej obračun med prvo in zadnjo ekipo prvenstva. Olimpija si spodrsljaja na zadnji tekmi jesenskega dela ne sme dovoliti predvsem zato, ker gre za gostovanje pri ekipi, ki je dosegla najmanj zadetkov v ligi. Olimpijo je med tednom zapustil njihov daleč najboljši nogometaš Andraž Šporar, ki je s svojim odhodom seveda dodobra napolnil klubsko blagajno. Na zadnjih tekmah je v igri Olimpije ravno zato nastala luknja predvsem v napadu in igre niso več tako prepričljive. Kljub vsemu si “zmaji” želijo naslov jesenskih prvakov proslaviti z zmago.

Nedelja
Koper – Maribor (17:30)

Lestvica:
Olimpija            21  14  4  3  52 : 16  46
Maribor             21  11  7  3  50 : 23  40
Domžale           21   9   8  4  28 : 14  35
Gorica              21  11  1  9  32 : 31  34
Zavrč               22   8   6  8   25 : 26  30
Koper               21   6  4  11  25 : 32  22
Rudar               21   5  7  9   18 : 29   22
Krka                 22   5  7  10  17 : 31  22
Celje                21   5  7   9   16 : 34   22
Krško               21  3  7  11    9 : 36   16

G. V.