fbpx

Večna tekmeca začela s pripravami ter pohodom na slovenski prestol

Maribor je danes začel s pripravami na novo sezono (foto: NK Maribor).

Večna rivala in tudi glavna konkurenta v lanski sezoni za naslov državnega prvaka sta danes začela s pripravami na novo sezono. Novi državni prvaki iz prestolnice bodo morali kar hitro pozabiti na vse lepe trenutke, ki so se jim dogajali ob koncu sezone pred manj kot mesecem dni, in začeti znova trenirati, kajti letos je pred njimi še veliko težja sezona.

Prav tako so se v taboru Maribora že včeraj s tradicionalno večerjo začele priprave na novo sezono, ki bo morala biti zagotovo uspešnejša od lanske, v kateri jim ni šlo vse po načrtih.

Na pripravah tudi Fink, o okrepitvah zaenkrat še nič novega
Nogometaši Olimpije so se po slabih treh tednih znova zbrali na stadionu ŽAK v Spodnji Šiški. Vzdušje med zmaji je bilo primerno uspehu ob koncu minule sezone. Da pa se bodo ob koncu nove sezone spet lahko veselili s svojimi navijači, bodo morali hitro začeti trdo delati že na samih pripravah. Pred njimi so tridnevna testiranja, v ponedeljek pa že sledi odhod na Roglo, kjer bodo aktivni do nedelje, 19. 6., poudarek pa bo na dvigu fizične pripravljenosti moštva. Pred Olimpijo so dokaj naporni meseci, med drugim jih čaka boj z Mariborom v superpokalu, potem pa še kvalifikacije v Ligi prvakov. Danes se je na testiranjih pojavil tudi Matic Fink. Čeprav ga mediji že lep čas selijo v Turčijo, očitno zaenkrat še vse visi v zraku. Pred dnevi je Ljubljano zapustil Radović, iz zeleno-belega tabora pa o okrepitvah zaenkrat ne duha ne sluha. Začetek priprav bosta zaradi poškodbe izpustila Rok Kronaveter in Nemanja Mitrović, zaradi reprezentančnih obveznosti pa so nekaj več dopusta dobili Nejc Vidmar, Miha Zajc, Kenan Bajrić in Aljaž Krefl in Julius Wobay. Usoda Marka Vukčevića je še naprej pod velikim vprašajem. Danes pa je postalo jasno, da klub zapuščata Hrvoje Čale in Rok Baskera.

Olimpija je danes začela novo sezono, v ponedeljek sledi odhod na Roglo (foto: NKOlimpija).

Olimpija je danes začela novo sezono, v ponedeljek pa sledi odhod na Roglo (foto: NKOlimpija).

Milanićev kader zaenkrat brez večjih sprememb
Mariborčani so se včeraj popoldne kot ponavadi zbrali na tradicionalni večerji pred začetkom priprav. Danes pa so se na pomožnem igrišču že pripravljali na novo sezono, kjer bodo zagotovo poskušali popraviti, kar so v minuli sezoni zapravili. Tudi pri vijoličasti zasedbi zaenkrat do kakšnih korenitih sprememb še ni prišlo. Pogodbo s klubom je za eno leto podaljšal Handanović, ekipi so se na novo zopet priključili Dino Hotić, Robert Pušaver in Luka Uskoković. Štirje nogometaši na zbor niso prišli, saj imajo v klubu nekoliko drugačen status. Usoda Agima Ibraimia je še naprej neznana, podobno je tudi z Mejačem, Welle Ndiaye z Mariborom pogodbe ni podaljšal, Amir Dervišević pa bo novo sezono začel z B-ekipo vijoličastih. Novaković in Rahmanović bosta začetek priprav izpustila, za Marka Jankovića pa še naprej ni znano, kje bo nadaljeval svojo kariero. Ogromno je govora tudi o tem, da bi klub lahko zapustil Željko Filipović, ob dobri ponudbi pa tudi Gregor Bajde. Maribor bo letos začel s svojimi nastopi šele v drugem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa.

Mariborčani so se zbrali že včeraj (foto: NK Maribor).

Mariborčani so se zbrali že včeraj (foto: NK Maribor).

G. V.