fbpx

Večni derbi stoletja med Olimpijo in Mariborom razprodan!

Green Dragonsi so včeraj pripravili odlično vzdušje na treningu Olimpije (foto: facebook).

Večni derbi med Olimpijo in Mariborom je pred vrati. Navijači že nestrpno pričakujejo sobotni večer. Stožice so razprodane, kar pomeni, da se v zaključku prvenstva obeta pravi spektakel. Vsi derbiji med tema tekmecema so pomembni in na zelo visoki ravni, a vendar bo jutrišnji derbi nekaj več, morda bo celo najbolj pomemben v zgodovini. Govorimo namreč o borbi za naslov prvaka, ki je po dolgem času znova odprt vse do konca, v boju pa dva največja rivala.

Teorij o tem, kako se večni derbi lahko razplete, je nedvomno veliko. Jasno pa je, da je o tem povsem brezpredmetno razpravljati pred tekmo. V manjši prednosti je Olimpija, ki ima pred Mariborom tri točke prednosti, vijoličasti pa bi za skok na prvo mesto potrebovali zmago s tremi zadetki prednosti.

Za takšne tekme se živi, a veseli ne bodo vsi
Povsem jasno je, kaj pomeni večni derbi obema ekipama v tem trenutku. Vendarle je to tekma, ki ni podobna derbijem z začetka sezone. V igri je veliko več, kot si marsikdo sploh lahko misli. Prvo mesto in naslov prvaka – oboje nam prinaša jutrišnji spopad med Olimpijo in Mariborom, ki ga lahko označimo za enega najpomembnejših v njuni zgodovini oziroma kar derbi stoletja. Vsi igralci in tudi navijači za takšne tekme živijo, a bo jutri z rezultatom zadovoljna samo ena ekipa. Ob remiju zagotovo ne bi imeli nič proti v taboru Olimpije, Maribor pa tako ali tako v Stožicah nima iskati česa drugega kot pa samo zmago.

Polne tribune tribune balzam za oči in pritisk za igralce
Obe ekipi se zavedata, kaj ju čaka jutri v nabito polnih Stožicah. Pritiski in pričakovanja so velika in tudi to bi morda lahko bil odločilni faktor izida. Z vsem tem imajo v vijoličastem taboru veliko izkušenj, saj so odigrali že malo morje velikih tekem. Vendar so se ravno oni znašli v položaju, ki ga niso vajeni – drugo mesto v prvenstvu štiri kroge pred koncem – in poraza si enostavno ne smejo privoščiti. Pričakovanja navijačev so povsem jasna, a harmonija odnosov z igralci v zadnjem obdobju ni takšna, kot je bila v najboljših časih. Ravno obratno je v ljubljanskem taboru, kjer je čutiti pravo evforijo. Tako blizu lovoriki niso bili v zadnjih 21 letih, zato je vse skupaj popolnoma razumljivo. Green Dragonsi so včeraj obiskali tudi trening svojih ljubljencev in jim dali še nekaj dodatne motivacije.

G. V.