fbpx

Velike reprezentance čakajo zadnje minute za napredovanje

Italija se bo v osmini finala proti Španiji (foto: twitter).

Danes je pred nami še zadnji tekmovalni dan v skupinskem delu. Ogromno odločitev je že padlo, danes pa bodo še tiste zadnje. Vse skupaj bo izredno zanimivo, saj je v obeh skupinah še vse odprto. Izključeno ni niti, da bi se katera izmed velikih reprezentanc poslovila že po skupinskem delu, a zazdaj do česa podobnega še ni prišlo.

Zelo blizu izpada so Švedi. V skupini F pa je še vse popolnoma odprto, napredujejo lahko še vse štiri reprezentance, izpadejo lahko tri med njimi, tudi Portugalska s prvim zvezdnikom C. Ronaldom.

SKUPINA F

Islandija – Avstrija (18:00)

Islandija velja za eno največjih presenečenj tega prvenstva, do uvrstitve v osmino finala in še enega velikega uspeha te majhne države jih ne loči prav veliko, proti Avstriji samo ne smejo izgubiti. Naloga seveda ne bo enostavna, saj naši severni sosedje s to tekmo rešujejo prvenstvo, ki vsaj do danes ni šlo po njihovih načrtih. Vse drugo kot zmaga bi pomenilo odhod domov, tri točke pa bi jim prinesle napredovanje.

Madžarska – Portugalska (18:00)

Tudi Madžarska je na prvih dveh tekmah presenetila in zbrala štiri točke, glede na trenutno situacijo to pomeni, da so se naši sosedje že uvrstili v osmino finala, vendar še ne vedo, kakšno je njihovo izhodišče. Pred njimi pa je najtežja tekma doslej, Portugalska je na prvih dveh tekmah prikazala popolno prevlado na terenu, vendar kaj, ko niso uspeli doseči zadetka. Na koncu jih bo morda ravno to stalo uvrstitve v izločilne boje, kar bi bilo seveda veliko razočaranje. Za osmino finala danes ne smejo izgubiti, vsekakor bodo iskali zmago, saj jim ta prinaša boljše izhodišče in pa nekaj več samozavesti.

SKUPINA F
Madžarska*      2   1 1 0  3 : 1  4
Portugalska       2   0 2 0  1 : 1  2
Islandija             2   0 2 0  2 : 2  2
Avstrija              2  0 0 1  0 : 2  1

*- v osmini finala

SKUPINA E

Italija – Irska (21:00)

Italija si je že po dveh krogih zagotovila prvo mesto v skupini, pa čeprav glede na razpored in njihovo ekipo tega nihče ni pričakoval. Zagotovo pa od včeraj dalje niso več ravno najbolj veseli tega prvega mesta, saj jih v osmini finala čaka Španija, torej ponovitev finala iz leta 2012, ko so izgubili s kar 4 : 0. Tako gre danes pričakovati, da bo Conte kakšnega izmed svojih adutov odpočil za tekmo s Španijo, kar pomeni, da je to voda na mlin Ircem. Slednji se borijo za osmino finala, vendar danes nujno potrebujejo zmago.

Švedska – Belgija (21:00)

Obračun za drugo mesto, kjer je favorit jasen. To je seveda Belgija, ki je po porazu z Italijo svojo jezo stresla nad Irsko in jo premagala z visokim 3 : 0, danes si zagotovo želijo dobre popotnice pred izločilnimi boji. Tudi poraz z dvema zadetkoma bi jih še obdržal v osmini finala, če Irci seveda ne premagajo Italije. Vendar kaj podobnega ne pričakuje nihče, saj je Švedska na dveh tekmah povsem odpovedala. Tudi Zlatan Ibrahimović ni skupaj s soigralci sprožil niti enega strela v okvir gola, a so Skandinavci kljub vsemu – sicer ne sami, vendar vseeno – zadeli proti Irski. Takorekoč vsi pričakujejo, da se bo danes popotovanje Švedske po Franciji končalo.

SKUPINA E
Italija*          
2   2 0 0  3 : 0  6
Belgija           2   1 0 1  3 : 2  3
Švedska       2   0 1 1  1 : 2  1
Irska             2   0 1 1  1 : 4  1

*- v osmini finala

G. V.