fbpx

Veliki preobrat Seville za absolutni rekord v Evropi

Sevilla je zmagala še tretjič zapored v finalu Lige Evrope in postala absolutni rekorder (foto: facebook).

Nogometaši Seville so postali novi-stari, sedaj že serijski zmagovalec Lige Evrope. V velikem finalu jim je v drugem polčasu uspel zmagoviti preobrat proti Liverpoolu za končno zmago s 3 : 1. Andaluzijci so se tako še tretjič zapored veselili naslova najboljšega v Ligi Evropa in se s petimi naslovi v tem tekmovanju na prvem mestu samo še utrdili.

Sevilla je potrdila, da ji v zadnjih letih v Ligi Evrope ni para, s tem pa tudi jim tudi med španskimi ekipami ni para. Letos bodo še tretjič zapored v Španiji slavili dvojno krono svojih klubov v obeh evropskih tekmovanjih.

Trije goli za zgodovinski trojček Seville
Liverpool je po prvem polčasu sicer vodil, s krasnim zadetkom se je izkazal Sturridge. Vendar Sevilla je v drugi polčas krenila z drugačno miselnostjo in samo po 20 sekundah drugega dela prišla do izenačenja. Mariano je pripravil celotno akcijo, žogo pa je v mrežo potisnil Gameiro. Andaluzijci so bili boljši in napadali za vodstvo, kar jim je uspelo 64. minuti, ko se je začel šov junaka tekme Cokeja. Najprej je krasno zadel z roba kazenskega prostora, nato pa še enkrat več – šest minut pozneje – po napaki obrambe redsov, ki so bili v drugem polčasu popolnoma nemočni. Sevilla je s tem postala absolutni rekorder, saj do sedaj še nobena ekipa ni uspela slaviti v kateremkoli evropskem tekmovanju trikrat zapored. Liverpool je danes izgubil svoj prvi finale v Ligi Evrope in pa že svojega drugega letošnjo sezono.

Liverpool 1 : 3 Sevilla (1 : 0)
35.000; Sturridge 35.; Gameiro 46., Coke 64., 70.

Zmagovalci Lige Evropa:

2016 – Sevilla
2015 – Sevilla
2014 – Sevilla
2013 – Chelsea
2012 – Atletico Madrid
2011 – Porto
2010 – Atletico Madrid

G. V.