fbpx

Vendarle na Euru 2016 tudi Slovenci

Damir Skomina je sodil na Euru 2012 v Ukrajini in na Poljskem (foto: epa).

Evropska nogometna zveza je objavila seznam sodnikov, ki bodo sodili na evropskem prvenstvu v Franciji prihodnje leto. Na spisku glavnih sodnikov se je znašel tudi naš najboljši delivec pravice. Vsi sodniki bodo imeli na prvenstvu svojo utečeno sodniško ekipo.

Pričakovati je bilo, da bo priložnost sojenja na evropskem prvenstvu dobil Damir Skomina. Potem ko je Uefa objavila seznam sodnikov, je zdaj to tudi potrjeno. Čeprav sicer ni bilo objavljeno, je jasno, da bo Skomini pomagala njegova utečena ekipa.

Ni ga bilo na SP v Braziliji, a je bil na zadnjem EP
Skomina, ki je evropsko prvenstvo prvič začutil leta 2008, ko je bil na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici v vlogi četrtega sodnika, je bil štiri leta kasneje v Ukrajini in na Poljskem že v vlogi glavnega sodnika. Takrat so mu pomagali Primož Arhar in Matej Žunič kot stranska sodnika ter Slavko Vinčić in Matej Jug kot sodnika za vrati. Po lanskoletni odsotnosti, ko ga ni bilo na SP v Braziliji, bo to za Skomino že tretje veliko tekmovanje.

Seznam glavnih sodnikov za Euro 2016:
Martin Atkinson (Anglija), Felix Brych (Nemčija), Cuneyt Cakir (Turčija), Mark Clattenburg (Anglija), William Collum (Škotska), Jonas Eriksson (Švedska), Ovidiu Hategan (Romunija), Sergey Karasev (Rusija), Viktor Kassai (Madžarska), Pavel Kralovec (Češka), Bjorn Kuipers (Nizozemska), Szymon Marciniak (Poljska), Milorad Mažić (Srbija), Svein Moen (Norveška), Nicola Rizzoli (Italija), Damir Skomina (Slovenija), Clément Turpin (Francija), Carlos Velasco Carballo (Španija).

R. V.