Veter premagal Petra Prevca in ostale skakalce

Veter je preprečil izvedbo današnje tekme v Wisli (foto: epa).

Oragnizatorjem v Wisli na Poljskem ni uspelo izpeljati tekme smučarjev skakalcev za svetovni pokal. Potem ko so najprej odpovedali kvalifikacije, so tekmo z vsemi skakalci dvakrat prestavili, na koncu pa priznali premoč vetru, ki je bil tokratni zmagovalec.

Ena redkih stvari, če ne celo edina, ki lahko v letošnji sezoni premaga Petra Prevca, je veter. In ravno ta je danes ponagajal skakalcem ter preprečil izvedbo tekmo v poljski Wisli. Ali bo tekma – ki bi morala biti izpeljana danes – jutri, še ni znano.

Odpoved kvalifikacij, prestavitev tekme ter dokončna odpoved
Nič kaj obetavno se ni začelo že zgodaj popoldne, ko so morali organizatorji odpovedati kvalifikacije. Tako so bili na tekmo uvrščeni vsi skakalci, a veter se ni niti malo umiril in po dveh prestavitvah je bila usoda tekme dokončno zapečatena – zmagovalec današnjega dne je veter, zato tekma odpade. Od Slovencev so na današnjo tekmo čakali Jaka Hvala, Jurij Tepeš, Anže Lanišek, Robert Kranjec, Domen Prevc in Peter Prevc. Organizatorji današnje tekme jutri ne bodo izpeljali, saj vremenska napoved tudi za jutri ni najbolj obetavna – tako da konca svetovnega pokala ostaja še pet tekem (štiri posamične in ena ekipna).

Do konca svetovnega pokala sta na sporedu še dve posamični tekmi v nemškem Titisee-Neustadtu ter tradicionalni zaključek v Planici, kjer so na sporedu ekipna tekma ter dve posamični.

R. V.