fbpx

[VIDEO] Atletico Madrid je izgubil, Jan Oblak pa postal tarča kritik

Jan Oblak je bil po porazu tarča nekaterih kritik (foto: facebook).

Potem ko je Jan Oblak dobesedno sam svojo ekipo popeljal preko Barcelone in Bayerna v finale, so nekateri na vse skupaj hitro pozabili  po včerajšnjem porazu Atletica v finalu Lige prvakov. Evropski klubski prvak je postal Real Madrid in to šele po izvajanju enajstmetrovk. Ob vseh strelih je bil Jan Oblak nemočen, zato so se takoj vsule kritike in šale na njegov račun.

Jan Oblak je skozi celotno sezono nosil največje breme v ekipi, tekme odigral brez napak, podiral rekorde in svojo ekipo držal pokonci. Ker pa je bil beli balet boljši po streljanju enajstmetrovk, so se nanj vsule kritike. Mnogi so pozabili, da je ravno Oblak v polfinalu ubranil enajstmetrovko proti Bayernu, ki je kasneje moral ravno po njegovi zaslugi priznati premoč Atleticu.

https://twitter.com/TrollFootball/status/736679172488060928

Težko postaneš prvak, če zgrešiš dve enajstmetrovki
Atletico je zgrešil dve enajstmetrovki. Eno je v rednem delu srečanja zapravil Griezmann, drugo pa v četrti seriji Juanfran. Streli z bele točke so vedno loterija in tokrat se je sreča obrnila pač na stran galaktikov. Nekateri se težko sprijaznijo s tem, da je bil očitno Real na strele z bele točke bolje pripravljen. Jan Oblak je od petih strelov štirikrat obstal na nogah na sredini vrat, ampak roko na srce –streli galaktikov so bili natančni in težko ubranljivi, Oblaku pa je zmanjkalo tudi nekaj sreče. Tako kot seveda tudi celotni ekipi, ki je imela veliko športne sreče že skozi celotno sezono. Tudi vratar Reala Keylor Navas ni ubranil niti ene enajstmetrovke, je pa imel zato toliko več sreče, saj so colchonerosi dvakrat zatresli okvir njegovih vrat. Torej razlik med branjenjem enajstmetrovk med Oblakom in Navasom praktično ni bilo. Navas je nekako poskušal ugibati smer strela, vendar ni zaustavil niti ene žoge. Razlika, ki je na koncu odločila zmagovalca, je bila športna sreča.

Razočarani nogometaši Atletica (foto: twitter).

Razočarani nogometaši Atletica (foto: twitter).

Opravičilo Juanfrana, ki pa takšnih kritik kot Oblak vseeno ni bil deležen
Vendarle se ob vseh kritikah na račun Jana Oblaka poraja vprašanje: zakaj kritik v takšni meri nista bila deležna nogometaša, ki sta zapravila enajstmetrovki? Nogometaši Atletica zagotovo ne kažejo s prstom eden na drugega, vendar so kritike in šale na račun Oblaka medije dobesedno preplavile. Le poredko je bilo zaslediti kritike tudi na račun predvsem Juanfrana, ki je zgrešil zadnjo enajstmetrovko in zadel vratnico. Branilec Atletica je po koncu planil v solze tako kot tudi nekaj njegovih soigralcev. Kasneje, ko so bili navijači še na stadionu, se jim je za zgrešeno enajstmetrovko, ki je Atletico stala lovorike, tudi opravičil. Navijači so ga nagradili z aplavzom in pokazali, da svojim ljubljencem nimajo kaj zameriti, tudi Janu Oblaku ne.

Kazenski streli:

https://www.youtube.com/watch?v=Ow0XMQBSWDU

G. V.